Volg de match tussen Colombia en Ivoorkust live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
19:26

Goal
Doelpunt van James David Rodríguez Rubio (Juan Guillermo Bello Cuadrado)
Goaaaaaal! James Rodrigue vloert Copa met een prima kopbal. Cuadrado tekent met een al even prima corner voor de assist. Kan Ivoorkust dit nog recht zetten?
19:31

Goal
Doelpunt van Juan Fernando Quintero Paniagua (Teófilo Antonio Gutiérrez Roncancio)
Quintero doet de boeken zo goed als zeker helemaal dicht voor Ivoorkust. Na een dodelijke counter legt het jonge goudklompje de bal naast Copa in het netje.
1
Colombia - Ivoorkust: 0-0
1
Howard Webb heeft de wedstrijd in het Estadio Nacional de Brasilia op gang gefloten. Colombia en Ivoorkust gingen beiden van start met een driepunter, maar wat kunnen ze nu in een rechtstreeks duel?
4
Het is voorlopig nog wat aftasten geblazen langs beide kanten. Colombia zet de Ivorianen onder druk, maar is zelf te slordig in de passing.
6
Teofilo Gutierrez tekent voor het eerst gevaar uit de wedstrijd. Zijn gekraakt schot gaat net naast de kooi van Copa.
9
En daar is Colombia opnieuw. Cuadrado brengt laag voor, maar de Afrikanen krijgen het leer nog net op tijd weg uit de zestien.
9
Net geen tien minuten onderweg, en daar is Ivoorkust een eerste keer. Gervinho met de actie, maar meer dan een corner haalt de winger van Roma er niet uit.
10
Die corner levert niets op voor de Oranje Olifanten - vandaag in het groen.
12
Yaya Touré draait een vrije trap gevaarlijk voor, maar doelman Ospina duwt het leer weg.
12
Countermogelijkheid voor Colombia, dat daar te onzorgvuldig mee omspringt.
13
Zuniga met dé actie van de wedstrijd tot dusver. De vleugelback pakt uit met een heerlijke panna. Alleen jammer dat hij de bal niet kan binnen houden.
14
Opnieuw een heerlijke actie via de rechterflank van Colombia. Cuadrado met een gevaarlijke voorzet, maar de Ivoriaanse verdediging blijft (nu nog) overeind.
25
Tioté gaat zijn kans vanop grote afstand, maar Ospina verontrusten lukt niet.
28
Opnieuw een snelle uitbraak van de Zuid-Amerikanen, maar opnieuw springen ze er te slordig mee om. James Rodriguez bedient Teofilo Rodriguez, maar die raakt de bal hélemaal verkeerd en besluit naast de kooi van Copa.
31
Aurier gaat Yepes vlotjes voorbij met enkele overstapjes en besluit vervolgens met een laag schot op Ospina.
34
Serey Die met een poging van buiten de zestien. Het leer wijkt af en de Ivorianen krijgen een hoekschop, al levert die alweer niets op.
40
En het is opnieuw stilgevallen. Het spelbeeld is meer in evenwicht, al speelde Colombia tijdens de eerste 40 minuten wel de beste kansen bij elkaar.
44
Heet standje rond én in de zestien van Colombia. Eerst wordt een schot van Gervinho afgeblokt en geen minuut later willen de Ivorianen een penalty. Webb knikt echter van neen met het hoofd.

Scheidsrechter
Rust

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn vertrokken voor een tweede keer 45 minuten. Zien we tijdens deze helft wél doelpunten?
47
Gervinho gaat wel heel vlot voorbij Zapata, maar Zuniga werkt hem vervolgens tegen de grond. Yaya Touré mag de bal nog eens in de zestien droppen met een vrije trap.
48
De kapitein van Ivoorkust draait het leer rechtstreeks in de armen van Ospina.
51
Vrije trap net buiten de zestien voor Ivoorkust. Dit lijkt een kolfje naar de hand van Yaya Touré...
52
Het vizier van Touré staat niet zo scherp als bij Manchester City. Zijn poging gaat enkele meters naast.
53
Vervangen Segundo Victor Ibarbo Guerrero
Ingevallen Juan Fernando Quintero Paniagua

54
 Gele kaart voor Didier Zokora

56
Yaya Touré verstuurt een geniale pass met buitenkant rechts naar Bony, die voor een omhaal gaat. De spits van Swansea ziet zijn poging de mist ingaan.
57
Ommekeer: Ivoorkust eist de bal op en dringt aan
Van een ommekeer gesproken: Ivoorkust toont zich nu sterker in de duels en duikt geregeld op in de vijandelijke zestien. Op doelpunten is het nog wachten.
59
De wedstrijd is nu écht opengebroken. Cuadrado speelt zijn man heerlijk uit en knalt dan uit een onmogelijke hoek staalhard tegen de lat. Deze kans verdiende een doelpunt!
60
Vervangen Wilfried Bony
Ingevallen Didier Drogba

En daar is de grote man dan: Drogba komt onder luid applaus het veld op. Kan hij voor de doorbraak zorgen?
66
Vervangen Mark Alain Gradel
Ingevallen Salomon Kalou

68
Ivoorkust is niet aangedaan door het tegendoelpunt en gaat verder op zijn elan van aan het begin van deze tweede helft. Ospina moet een gevaarlijke voorzet van Aurier wegboksen.