Stadion: Estadio Beira-Rio

Herbeleef Nigeria - Argentinië (WK)

Volg de match tussen Nigeria en Argentinië live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Kan Nigeria stunten tegen Argentinië of moet het toch nog vrezen voor zijn tweede plaats?
17:58
De volksliederen zijn achter de rug. Wat krijgen we in deze wedstrijd in groep F?
1
Nigeria - Argentinië: 0-0
1
We zijn er aan begonnen, in een toch wel kolkend stadion.
2
Odemwingie knalt op Mascherano en gaat op diens enkel staan. Meteen een blessurebehandeling, maar hij lijkt door te kunnen.
3

Goal
Doelpunt van Lionel Messi (Onbekend Onbekend)
Lekker pasje op Di Maria. Hij knalt via Enyeama op de paal en in de herneming staat Messi klaar om in het dak van het doel te poeieren.
4
Wat een match: Messi en Agüero gaan er weer vandoor, maar vallen in het blok van Nigeria.
5

Goal
Doelpunt van Ahmed Musa (Michael Babatunde)
Musa met een Messigoal. Hij krult de bal voorbij Romero. Nog geen vijf minuten bezig en al twee doelpunten!
8
Al wakker? Nigeria - Argentinië 1-1
Na vijf minuten hebben we al twee doelpunten te pakken in een wedstrijd waar de Argentijnen nu verder tikken. Schot van ver van Di Maria.
9
Nu Messi weer met een lepe bal op Higuain, maar Enyeama dwingt hem iets te ver naar buiten. Schot? Ja, maar in het zijnet.
14
Het spel is even gaan liggen. Het blijft telkens wachten op een versnelling, vaak via Messi richting Di Maria voorlopig.
17
Aguero werkt hard en krijgt er een corner uit, tot jolijt van de fans.
19
De Nigerianen winden zich op in de situatie en maken fout na fout. De vrije trap komt nu in de handen van Enyeama terecht via een kopbal van Mikel.
22
De Argentijnen blijven initiatief tonen, zonder te gevaarlijk te zijn.
25
Di Maria en Aguero zetten iets op, maar uiteindelijk kan Lionel Messi op de voorzet net niet bij de bal.
28
Alweer Messi met een goede actie, maar de pass is veel minder.
30
Di Maria met een knal van ver, maar Enyeama tikt in corner.
31
Yobo heeft Rojo even vast, maar die gaat te makkelijk neer. Geen elfmeter in ieder geval.
33
Schot Messi, maar afgeblokt in corner De druk wordt wel groter.
36
Aguero gaat tegen de grond. Kan hij verder?
38
Vervangen Sergio Agüero
Ingevallen Ezequiel Ivan Lavezzi

39
Het spel gaat weer snel over en weer: een vrije trap van Nigeria gaat bijna binnen, aan de overkant hebben we al een corner ondertussen. Fernandez kopt, Enyeama tikt opnieuw in corner.
42
Krijgen we nog iets voor de rust?
42
Ambrose met drie goede tackles en deviaties binnen 45 seconden.
44
Enyeama maakt zich wel bijzonder druk bij een vrije trap. Messi staat dan ook achter de bal, je zou voor minder.
44
De bal krult richting hoek, maar Enyeama is paraat: corner.
45+1
De Nigerianen blijven foutjes maken en geven zo kansen aan Messi om te schitteren: alweer een vrije trap vanop een leuke plek.
45+1
Twee minuten extra overigens!
45+2

Goal
Deze vrije trap gaat wel binnen. Een leuke vrije trap en meteen zijn vierde van dit toernooi.

Scheidsrechter
Rust
Nigeria - Argentinië: 1-2

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
19:04
De Nigerianen gaan nog even in een cirkel staan. Bijna op weg naar de tweede helft!
47
De bal is terug gaan rollen. Wat krijgen we hier nog na de koffie?
48

Goal
Doelpunt van Ahmed Musa (Emmanuel Emenike)
En daar is Musa plots terug. Hij zet de actie op en na een 1-2 met Emenike komt hij terug in balbezit. Hij blijft rustig en schuift binnen in de eerste hoek.
49
 Gele kaart voor Kenneth Josiah Omeruo

49
Messi - Musa 2-2
Wie maakt als eerste de hattrick vol?
50
Di Maria met een uithaal, maar Enyeama duwt over de kooi in corner.
50

Goal
Doelpunt van Faustino Marcos Alberto Rojo (Ezequiel Ivan Lavezzi)
En meteen de 3-2. Een corner van Lavezzi gaat via Garay op de knie van Rojo: binnen!
51
 Gele kaart voor Juwon Oshaniwa

55
Er zit vuur in de wedstrijd. Of het hier bij blijft? We zouden het niet weten.
59
Messi met een hoogstandje, maar de actie krijgt geen gevolg.
60
Lavezzi in het straatje, de voorzet op Messi. Hij kan echter niet op doel afdrukken, naast.
62
Plots is daar Mikel aan de overkant, maar hij vergeet iets te doen met de kans.
63
Vervangen Lionel Messi
Ingevallen Ricardo Álvarez

65
Vervangen Michael Babatunde
Ingevallen Michael Uchebo

Babatunde lijkt zijn arm te hebben gebruiken op het schot van Onazi. Uchebo moet in de ploeg komen.
68
Nu toch vooral fouten en iets minder snedige acties. Messi is natuurlijk van het veld, zou dat een bepalende factor zijn?
71
Goed nieuws vanuit de andere match, waar Bosnië de punten lijkt binnen te halen (2-0). Zo kan Nigeria alsnog juichen, want de volgende ronde is quasi binnen.
74
Musa nog eens uit de draai op voorzet van Odemwingie, maar hoog over.
77
Nigeria kwam er de laatste minuten een paar keer schuchter uit, kunnen ze nog iets verwezenlijken?
78
Bijna Lavezzi met de 4-2 op een stiftertje van Di Maria, maar Enyeama is bij de pinken.
79
Zabaleta houdt Musa van zijn derde van de avond.
80
Vervangen Peter Odemwingie
Ingevallen Uche Nwofor

83
De Nigerianen zetten nog eens alles op alles. Zabaleta verdedigt wat achteloos en dat was bijna de 3-3. Ook Uchebo toont zich.