cosCosta Rica
serServië
Datum: 17/06/2018 14:00
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Cosmos Arena

Herbeleef Costa Rica - Servië (WK)

Volg de match tussen Costa Rica en Servië live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!


Costa Rica - Servië


Costa Rica - Servië

Vooraf
Het eerste duel in Groep E tussen Costa Rica en Servië wordt afgehaspeld in Samara, aftrap om 14 uur Belgische tijd! Bij Costa Rica staan oude bekenden Bryan Ruiz (ex-AA Gent) en Oscar Duarte (ex-Club Brugge) aan de aftrap en ook bij Servië heel wat ex-spelers uit de Belgische competitie: Milivojevic, Milinkovic-Savic én Mitrovic. Uros Spajic, die Anderlecht verlaat, begint op de bank.
1
Costa Rica-Servië: 0-0
2
Costa Rica dicht bij de 1-0!
Servië dreigt een eerste keer op hoekschop, maar aan de overkant is het twee keer veel gevaarlijker. Ruiz stuurt Ureña het straatje in en die besluit vanuit een scherpe hoek op Stojkovic. González kopt dan weer pal in de armen van de Servische doelman.
5
Aangenaam matchbegin in ieder geval en de Costa Ricanen lijken weinig twijfels te hebben na die 4-1 pandoering tegen de Rode Duivels in de aanloop naar dit WK. Beide teams gaan gezwind en complexloos hun kans.
7
De offensieve impulsen van Aleksandar Kolarov zijn genoegzaam bekend in Europa en de ervaren linksback wapent zijn schot. Iets te optimistisch toch, zijn stevige poging vliegt meters naast.
9
De withemden uit Servië proberen de zaak in handen te nemen en op het middenveld moeten Luka Milivojevic (ex-Anderlecht) en Sergej Milinkovic-Savic (ex-Genk) het verkeer regelen. Een match met een Belgische inslag dus.
12
Costa Rica laat het een tweede keer liggen!
Een kort genomen hoekschop levert een dot van een kans op voor Bryan Ruiz en co! Guzmán, de man met het rugnummer 20, slingert het leer perfect op de knikker van González, die zijn kopbal compleet mist.
13:30
De opstellingen nog eens op een rijtje

13:31
Costa Rica lijkt er klaar voor!

13:32
Maar dat geldt evenzeer voor Servië!

13:57
De volksliederen hebben we gehad en dus zijn beide elftallen klaar voor hun eerste jachtpartij op drie kostbare punten. In deze poule zitten ook nog Brazilië - toch een van de WK-favorieten - en Zwitserland. Let's go!
14
We krijgen een eerste keer Aleksandar Mitrovic aan het kanon. De ex-topschutter van Anderlecht probeert af te drukken, maar zijn bal wijkt onderweg af en is een makkelijk vangballetje voor Keylor Navas.
16
Navas moet de meubelen redden!
Dusan Tadic steekt de bal op rechts knap in de loop van tank Ivanovic en de ex-verdediger van Chelsea kapt zijn mannetje uit en zet laag en gevaarlijk voor. Navas moet zijn hand tegen het leer steken of het was misschien wel prijs.
17

20
We hebben ons nog geen minuut verveeld in deze partij, we hebben al slechter meegemaakt in de eerste WK-week. Het spel golft goed op en neer en beide landen hebben al wat halve of hele kansen versierd.
22
Ruiz is een begaafde voetballer, maar soms gaat het toch iets te snel voor de ex-Buffalo. De draaischijf en sterspeler van Costa Rica is intussen bijna 33 en zo stilaan komt er toch wat sleet op de artiest.
23
 Gele kaart voor Francisco Javier Calvo Quesada

24
Dusan Tadic is een gevaarlijke kerel daar op die rechterflank en met een fijn steekballetje buitenkant voet bedient hij Adem Ljajic, wiens voorzet veel te ver doorschiet. Navas en zijn defensie komen met de schrik vrij.
26

28
Mitrovic, die het Engelse Fulham van Denis Odoi mee aan de promotie naar de Premier League hielp, worstelt in de zestien van Costa Rica, maar voorlopig zit hij stevig in de tang bij Oscar Duarte en co. Anderlecht versus Club Brugge.
29
Ex-speler van Genk treft bijna raak!
Sergej Milinkovic-Savic wordt fantastisch alleen voor doel gezet, maar besluit bijzonder slap in de handen van Navas. Al was er wel offside in het spel, alleen werd er lang gewacht om te vlaggen. Gevaarlijk standje in ieder geval!
30
De Senegalese ref Malang Diedhiou heeft het voorlopig niet al te lastig om het gebeuren in goeie banen te leiden. We hebben een sportief en heel attractief eerste halfuur achter de rug. Graag meer van dat mensen!
32
Branislav Ivanovic probeert vanop rechts uit te pakken met een gevaarlijke voorzet en Navas moet uit zijn doppen kijken want zo gek ver voorbij de verste paal valt het leer niet. Nu toch even een rustpuntje in de partij.
35
Milinkovic-Savic raakt de bal duidelijk met de arm, maar de aanval mag doorgaan. Wanneer Venegas iets te fors aan Tadic gaat trekken en sleuren, is het wel fout. De vrije trap vanop een leuke plek van Kolarov wordt door Navas uit de gevarenzone gebokst.
38
De organisatie van Costa Rica staat pal en de rode rakkers van bondscoach Óscar Ramírez proberen er snel uit te komen op de tegenaanval. Nu nog eens een schot van Ureña, maar die raakt de bal onlangs de nodige ruimte totaal verkeerd. Zijn poging zoeft meters over en naast.
40
Het moet gezegd dat de gevaarlijkste prikken toch van Costa Rica komen. Servië is wel de ploeg die probeert op te bouwen, maar het venijn in de staart ontbreekt. Het is nu even wat rommelig op vijf minuten van de rust.
42
Costa Rica gevaarlijkste ploeg hoor!
Daar is de volgende poging al van de oefentegenstander van onze Rode Duivels. Dit keer is het Francisco Calvo die naar binnen snijdt en kan uithalen. Zijn schot schuift een metertje naast.
44
Heerlijke omhaal van Milinkovic-Savic!
En bijna krijgt Costa Rica het deksel op de neus want Sergej Milinkovic-Savic pakt in de zestien uit met een heerlijke retro. Navas moet uitstekend plat en dit was - in tegenstelling tot wat de lijnrechter aangeeft - helemaal geen buitenspel!


Scheidsrechter
Rust
Costa Rica - Servië: 0-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
47
Vertrokken voor tweede bedrijf!
Gezapig begin van de tweede helft, het is duidelijk dat Servië nog steeds de meest aanvallende intenties heeft, maar het is zaak van een opening te vinden in de rode muur van Costa Rica. Daar slaagden de Rode Duivel vier keer in.
49
Mitrovic faalt oog in oog met Navas!
Wat een misser van Aleksandar Mitrovic! De anders zo koelbloedige killer met een paars-wit verleden komt oog in oog met Keylor Navas, maar laat de wenkende kans liggen. Hij grijpt naar zijn kortgeschoren kopje.
52
Costa Rica moet nu toch wijken en langzaam maar zeker sluipen de pressende Serviërs richting het verlossende doelpunt. Mitrovic kan zijn knikker tegen een corner zetten, maar claimt een fout. Er werd inderdaad geduwd en getrokken.
56
 Gele kaart voor David Alberto Guzmán Pérez

57

Goal
Doelpunt van Aleksander Kolarov (Onbekend Onbekend)
Onze woorden zijn nog niet koud of het is bingo! De fluwelen linker van ancien Kolarov verschalkt de nochtans uitstekend keepende Navas. 0-1 en de Servische supporters bouwen een feestje!
60
 Gele kaart voor Branislav Ivanovic

61
Vervangen Johan Alberto Venegas Ulloa
Ingevallen Cristian Bolaños Navarro


62
Costa Rica moet reageren, maar in de omschakeling spelen, is duidelijk toch iets makkelijker dan zelf het spel maken. Servië kan na die geweldige vrije trap van Kolarov de kat uit de boom kijken en zelfs op een tegenprik loeren.
65
De 0-2 lijkt realistischer dan de gelijkmaker op dit moment. Costa Rica heeft een puike eerste helft gespeeld, maar na de rust is het ondermaats. En die achterstand helpt natuurlijk ook al niet.
67
Vervangen Marcos Danilo Ureña Porras
Ingevallen Joel Nathaniel Campbell Samuels


70
Vervangen Adem Ljajic
Ingevallen Filip Kostić


74
De tweede helft staat echt wel in schril contrast met de eerste. Costa Rica probeert met wat verse krachten de bakens te verzetten, maar zonder succes. Het vet lijkt van de soep. We wachten eerder op de doodsteek.
76
Vervangen David Alberto Guzmán Pérez
Ingevallen Daniel Colindres Solera


77
En inderdaad, bijna is het 0-2! Tadic alweer met een prima voorzet en invaller Kostic raakt de bal centraal voor de kooi totaal verkeerd. Maar goed ook voor Navas want anders was ie voor een tweede keer geklopt deze namiddag.
79
Toch bijna dubbele kans voor Costa Rica
Daar zijn eindelijk de Costa Ricanen nog eens. Eerst is het de ingevallen Campbell - nog steeds eigendom van Arsenal - die zijn schot afgeblokt ziet en ook Borges geraakt niet door het bos van Servische benen.
81
Het is natuurlijk nog allemaal speelbaar bij die krappe 0-1. Nog een kleine tien minuten, de tijd begint wel te dringen voor de ploeg die op het WK 2014 nog verrassend de kwartfinales bereikte. Servië ruikt dan weer een droomstart.
85
Nog vijf minuten en het lijkt toch al zo goed als beslist. Costa Rica slaagt er maar niet in om een vloeiende aanval in elkaar te boksen. Vladimir Stojkovic heeft eigenlijk nog geen bal moeten pakken.
87
Mitrovic wil een penalty, maar tevergeefs!
Aleksandar Mitrovic doet zijn reputatie van woelwater alle eer aan en wil een penalty uit de brand slepen. De Servische spits schreeuwt moord en brand, maar in de herhaling is duidelijk te zien dat Giancarlo González hem niet raakt.
90
Vervangen Aleksandar Mitrovic
Ingevallen Aleksander Prijovic


91
We krijgen nog vijf minuten toegevoegde tijd en toch nog eens wat wapenfeiten. Eerst is er Kostic die nog een serieuze, maar onbesuisde vlam in huis heeft. Aan de overkant waagt Gamboa met de moed der wanhoop zijn kans van ver. Geen probleem voor Stojkovic!
94
Nog een kans voor Costa Rica!
Bryan Ruiz krijgt nog een mogelijkheid om uit te halen, maar mist zijn schot. De herneming valt voor de voeten van Christian Bolaños, maar die stond buitenspel. Nog tumult in de zenuwslopende slotfase met een slag van invaller Prijovic.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.