Datum: 24/06/2018 17:00
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Central Stadium

Herbeleef Japan - Senegal (WK)

Volg de match tussen Japan en Senegal live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!


Japan - Senegal


Japan - Senegal


Japan - Senegal


Japan - Senegal


Japan - Senegal


Japan - Senegal


Japan - Senegal
16:53

1
Japan-Senegal: 0-0
1
We zijn vertrokken!
Het duel tussen Japan en Senegal in de Ekaterinburg Arena is op gang gefloten, twee ploegen die op zoek mogen naar een perfecte 6 op 6. Bij Japan geen wijzigingen, bij Senegal één wissel: Mame Diouf is uit de ploeg verdwenen ten voordele van Pape Alioune Ndiaye.
4
Senegal, zonder Kara Mbodji en Cheikhou Kouyaté, schiet gezwind uit de startblokken en dreigen meteen met enkele corners. De beperkte lengte bij Japan kan een voordeel zijn voor de Afrikanen...
6

9
Japan al meteen in het nauw
Dit keer is het wel degelijk tegen elf mensen te doen voor Japan en dat is er ook aan te zien want ze komen niet onder de druk van Senegal uit. Hoelang blijft dit duren?
12

Goal
Doelpunt van Sadio Mané (Youssouf Sabaly)
En voila, daar is de 0-1 al voor Senegal en het is Sadio Mané van Liverpool die de score opent. Het schot is van Youssouf Sabaly en Kawashima duwt de bal doodleuk op Mané, die de makkelijkste goal uit zijn carrière scoort.
15
Ook na die vroege goal blijft alles zich afspelen op de helft van Japan, dat het duidelijk moet afleggen tegen de kracht, snelheid en drang van de Afrikanen in het wit. Iets zegt ons dat het laatste doelpunt nog niet gevallen is.
16
Japan reageert na 0-1
En dan toch eens een Aziatische tegenprik en het is na het nodige breiwerk met Kagawa van Borussia Dortmund in een hoofdrol Hasebe die kan uithalen. Een serieuze knal, maar die strandt op een Senegalees been. En dat was nodig ook!
19
Bondscoach Aliou Cissé kan best tevreden zijn over de knappe start van zijn leeuwen, maar Japan komt nu toch wat beter in de match. Voorlopig zonder grote uitgespeelde kansen, maar het spelbeeld is toch wat aan het veranderen.
21
Sadio Mané steekt de bal uitstekend diep tot bij Pape Alioune Ndiaye, maar diens voorzet waait voorbij alles en iedereen. Het gevaar is nog niet geweken want even later kan Ismaila Sarr ter hoogte van het penaltypunt afdrukken, Kawashima ligt goed in de hoek.
24

28
We zijn bijna een halfuur ver en we wachten nog altijd op een eerste wapenfeit van Japan. Veel verder dan een afgeblokte knal van Makoto Hasebe zijn ze in feite nog niet geraakt. Senegal heeft alles onder controle.
31
Het is allemaal iets te gezapig geworden na die behoorlijk flitsende start van 'Les Lions de la Teranga'. Japan krijgt de bal, maar krijgt amper vaart en lijn in het spel. Het is uitkijken naar een geniale ingeving van Shinji Kagawa, de draaischijf van deze ploeg.
34

Goal
Doelpunt van Takashi Inui (Yuto Nagatomo)
Het staat zowaar gelijk, de eerste échte kans voor Japan is meteen bingo. Schitterend gedaan van linksback Yuto Nagatomo, die Takashi Inui bedient en die krult de bal met veel gevoel in de verste hoek. Enig mooi doelpunt!
36
Het kan toch raar lopen in zo'n match. Er leek werkelijk geen vuiltje aan de lucht voor Senegal, maar ineens is daar de 1-1 en krijg je een heel ander gegeven: Japan heeft vertrouwen getankt en lijkt meteen te willen doorduwen.
39
Senegal laat het liggen!
Bijna was het 1-2! Mbaye Niang wordt héél slim richting doel gestuurd en staat, weliswaar vanuit een lastige hoek, oog in oog met Kawashima. De ex-doelman van Lierse en Standard brengt redding. Goeie tussenkomst!
41
Nog een kleine vijf minuten en beide ploegen gaan op zoek naar de voorsprong, dat levert een leuke wedstrijdfase op. Wie kan er voor de koffie - of thee voor de Japanners onder ons - nog toeslaan?
43
Bij Japan weten ze dat ze vooral Sadio Mané in de gaten moeten houden en die krijgt naar analogie met onze Eden Hazard flink wat rake tikken te verwerken.
45
Grappig momentje: op een vrije trap van Senegal zetten de kleine blauwhemden de buitenspelval open en zo staan er ineens zes spelers buitenspel. De lijnrechter kan natuurlijk niet anders dan vlaggen.


Scheidsrechter
Rust
Japan - Senegal: 1-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
48
Een eerste hoekschop van Senegal levert geen noemenswaardig gevaar op, een furieuze start van de tweede helft is niet bepaald aan de orde. Beide ploegen lijken nog op zoek naar de juiste versnelling.
50
Japan dicht bij de 2-1!
Grote kans die zomaar uit de lucht komt gevallen voor Yuya Osako. Die krijgt de bal netjes doorgekopt van zijn makker Genki Haraguchi, maar zijn nekslag is veel te slap en getelefoneerd. Dikke kans op 2-1 hoor want hij stond helemaal vrij!
51
En meteen de gevaarlijke reactie van Senegal! Mbaye Niang, gevaarlijk heerschap toch, neemt de bal lekker in één tijd op de slof, maar ziet zijn lovenswaardige poging een paar meter over de kooi van halve Belg Kawashima vallen.
54
Het is een wedstrijd met ups en downs, na de korte opflakkering langs beide kanten is het nu weer al een paar minuten wachten op een voldragen offensieve actie.
55
We hadden het iets vroeger moeten zeggen want ineens is daar weer de individuele actie van woelwater Niang. De 23-jarige aanvaller van het Italiaanse Torino ziet zijn lage knal makkelijk gepareerd worden door Eiji Kawashima.
58

60
Japan laat het wéér liggen!
Huizenhoge mogelijkheid voor Yuya Osako, maar die laat al zijn tweede grote kans liggen! De lage voorzet van Gaku Shibasaki is even scherp als perfect, maar Osako wil afwerken met rechts in plaats van met links en maait zo feestelijk naast de bal.
62
Beide ploegen dreigen wel geregeld, maar de grootste kansen zijn toch wel voor Japan. Aan leuke voetballers geen gebrek, maar de afwerking is een pijnpunt. Althans toch vandaag...
65
Senegal moet toch uitkijken want het speelt echt wel met vuur. Frisse tegenstoot van de Japanse blauwbloezen en Takashi Inui, de man van de 1-1, borstelt de bal met veel gevoel op de dwarsligger. Wat een kans weer!
65
Vervangen Alfred N'Diaye
Ingevallen Cheikhou Kouyate


67
Intussen is met Kouyaté nog een bekend gezicht op het veld verschenen. De ex-middenvelder van Anderlecht moet wat meer evenwicht brengen want Senegal is het langzaam maar zeker uit handen aan het geven.
68
 Gele kaart voor Takashi Inui

69
Zelfs de ingestudeerde vrije trappen lijken op dit moment nergens naar bij Mané en co. Neen, Senegal lijkt het spoor helemaal bijster in de tweede helft. Japan heeft een gouden kans om 6 op 6 te pakken.
71

Goal
Doelpunt van Moussa Wagué (M'baye Niang)
Het is 1-2! Niet te geloven! Heerlijke vooractie van flankverdediger Youssouf Sabaly en die bereikt via de voet van Niang aan de tweede paal Moussa Wagué. De speler van Eupen knalt de bal lekker binnen!
72
Vervangen Shinji Kagawa
Ingevallen Keisuke Honda


74
Heeft Japan na die uppercut nog een reactie in huis? Vanuit Belgisch perspectief natuurlijk leuk dat een jongen uit onze Jupiler Pro League zich voorlopig tot man van de match kroont.
75
Vervangen Genki Haraguchi
Ingevallen Shinji Okazaki


75
Bijna de 2-2! Een hoekschop valt voor de voeten van Yuya Osako, maar die laat ook zijn derde kans van de avond liggen. Die gaat niet goed slapen vanavond. Al is er bij Japan wel enige commotie want er zou handspel in het spel zijn.
78

Goal
Doelpunt van Keisuke Honda (Takashi Inui)
Ongelooflijk maar waar! Invaller Honda, de stijlrijke ancien Japan en toch ook een beetje de sterspeler bij Japan, hangt de bordjes weer in evenwicht. Een simpele binnentikker, maar wel weer een knappe aanval. De klaarlegger is van eerdere doelpuntenmaker Takashi Inui.
81
Vervangen Papa Alioune Ndiaye
Ingevallen Cheikh Ndoye


82
Nog een kleine tien minuten en we hebben al vier goals gezien, dat zorgt er virtueel voor dat beide landen 4 punten hebben. Polen en Colombia kunnen alvast profiteren. De derde speeldag belooft nog spanning te brengen.
86
Vervangen M'baye Niang
Ingevallen Mame Biram Diouf


87
Vervangen Takashi Inui
Ingevallen Takashi Usami


90
 Gele kaart voor Youssouf Sabaly

90+1
 Gele kaart voor Cheikh Ndoye

90+1
We krijgen nog vier minuten extra, komt er nog een winnaar uit de bus? Een gelijkspel is al bij al billijk, al zullen ze daar bij Japan misschien anders over denken. Ze hebben de kansen zeker en vast gehad om er meer dan twee te maken.
90+4
 Gele kaart voor Makoto Hasebe

94
Het lijkt wachten op het laatste fluitsignaal. Of rolt er alsnog een late appel uit de kast? Daar lijkt het niet op. Scheidsrechter Gianluca Rocchi maakt zich zo stilaan op om er een einde aan te maken.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.