Volg de match tussen Servië en Zwitserland live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

De vreugde was het eerst voor de Serviërs.
Servië - Zwitserland

Wie pakt de punten in Servië - Zwitserland? Voor beide teams een belangrijke match met oog op de volgende ronde.
1
Servië-Zwitserland: 0-0
1
We zijn eraan begonnen. Wie wint? De Zwitsers heersten op speeldag één en hielden Brazilië op een gelijkspel, Servië klopte toen Costa Rica.
4
Meteen een schot van Xhaka, maar toch een half metertje naast de kooi van Stojkovic. De Zwitsers spelen in het wit, de Serviërs in het rood voor alle duidelijkheid.
5
Mitrovic met de kop ... Néé!
Mitrovic met een krachtige kopslag na een voorzet vanop rechts, maar Sommer gaat goed plat!
5

Goal
Doelpunt van Aleksandar Mitrovic (Dusan Tadic)
Daar is Mitrovic nu wel, opnieuw met het hoofd en nu staalhard voorbij Sommer.
8
Zwitserland heeft nu werk voor de boeg. Een hard schot na een corner wordt tegen een ploegmaat getrapt, jammer!
11
Dzemaili met een schotje, maar hij kraakt het en zo voorlangs!
14
Daar is Mitrovic opnieuw, maar deze keer niet binnen het kader. Wel een straf wedstrijdbegin van de ex-Anderlechtspeler.
17
De Serviërs blijven komen en bezorgen Zwitserland flink wat problemen in deze aanvangsfase.
19
Mitrovic probeert het nu met een omhaal, maar die gaat wel meters naast!
22
De Zwitsers komen toch iets meer in het spel voor, maar het is het ene schot in het blok na het andere. Bijna halfweg de eerste helft!
25
Akanji kopt een hoekschop buiten het kader. De Zwitsers zijn wel bezig het evenwicht enigszins te herstellen.
28
Milivojevic heeft even verzorging nodig na een stevige tackle.
30
Halfuurtje ver, wat krijgen we nog in deze eerste helft? De Zwitsers moeten komen!
32

34
 Gele kaart voor Sergej Milinkovic-Savic

34
Het spel wordt wat bitser en dat levert een eerste kaart op.
37
Mitrovic geveld, vrije trap vanop een mooie plek, maar de Serven doen er niets mee.
45+1
Meteen rusten, het zal in de tweede helft moeten gebeuren voor de Zwitsers.
45+2
 Gele kaart voor Nemanja Matic

Scheidsrechter
Rust
Servië - Zwitserland: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Haris Seferovic
Ingevallen Mario Gavranovic

46
De bal rolt opnieuw, de Zwitsers hebben bij de rust gewisseld van diepe spits.
48
Servië zakt meteen vrij tot zeer laag in.
51
Servië krijgt nog eens een hoekschop na een spannend momentje.
52
Daar is Mitrovic weer ...
Mitrovic kopt de corner over.
52

Goal
Doelpunt van Granit Xhaka (Onbekend Onbekend)

53
Heerlijke pegel Xhaka!
Aan de overkant op de counter gaat het eerst nog mis in het blok dankzij Shaqiri, maar daarna Xhaka met een geweldige uithaal met links. Heerlijk doelpunt opnieuw van de Zwitsers!
56
Wat nu? Servië weet dat het mogelijk moet winnen van Brazilië om door te gaan als ze nu niet winnen.
58
Wat een trap van Shaqiri! De paal brengt redding voor Stojkovic. Dit had zomaar het doelpunt van het toernooir kunnen worden.
61
We zijn op het uur. Beide teams gaan er vol voor en het is soms bikkelen.
64
Vervangen Filip Kostić
Ingevallen Adem Ljajic

64
Wat krijgen we nog deze wedstrijd? Het tempo is iets ingezakt, Mitrovic heeft het moeilijker.
67
Mitrovic in de tang bij twee spelers op een hoge bal, maar geen strafschop - ook al wil hij zo graag. Maakte hij zelf ook een fout? Moeilijk te zeggen.
69
Heerlijke voorzet vanop links van Kolarov, maar Mitrovic is een halfmetertje te laat.
72
Vervangen Blerim Dzemaili
Ingevallen Breel Donald Embolo

73
Het lijkt opnieuw Servië dat enigszins de bovenhand heeft genomen. Tosic met een voorzet-schot van heel ver, geen probleem voor Sommer.
75
Gavranovic roert zich nog een keertje, maar in het zijnet én bovendien ook buitenspel.
77
Ljajic met een schot in het blok, aan de overkant Shaqiri op de counter met heel veel dribbels en dan een kapje teveel!
80
Nog tien minuten, nu zijn het de Zwitsers die beginnen te breien.
81
Vervangen Luka Milivojevic
Ingevallen Nemanja Radonjić

81

82
Stojkovic moest zich even laten zien op een hard schot uit de tweede lijn. Daarna verschalkt Ivanovic bijna zijn eigen goalie.
83
Shaqiri probeert het nog eens zelf, maar ver over. We naderen stilaan het einde van de partij.
84
Gavranovic bijna met de beslissing om aangeven van Embolo, maar het feest gaat niet door!
87
Zwitserland kan op de corners niet dreigen, op de counter zet Akanji alle zeilen bij.
88
 Gele kaart voor Aleksandar Mitrovic

90

Goal
Doelpunt van Xherdan Shaqiri (Onbekend Onbekend)
Wat een doelpunt van Shaqiri, na een lange run! Heerlijk doelpunt van de man van de match!
90+1
Enkel de extra tijd nog. Daar is Embolo al, maar geen 3-1. Nog vier minuten komen erbij.