Volg de match tussen Uruguay en Saoedi-Arabië live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Uruguay - Saoedi-Arabië

16:31
Voor Uruguay is de opdracht simpel: winnen en de achtste finales zijn binnen. Met Luis Suárez en Edinson Cavani in de aanval zou dat in principe geen enkel probleem mogen zijn. Saudi-Arabië lijkt een vogel voort de kat na die 5-0 pandoering tegen Rusland.
16:31

16:31

1
Uruguay-Saoedi-Arabië: 0-0
1
Uruguay-Saudi-Arabië op gang gefloten!
We zijn eraan begonnen in de Rostov Arena, Uruguay heeft dus aan een overwinning genoeg om de kwalificatie af te dwingen. Voor Saudi-Arabië is het erop of eronder na die zware nederlaag tegen Rusland.
2
Daar is Luis Suárez al!
We hebben niet lang moeten wachten op doelgevaar want Luis Suárez kan al meteen uithalen. De poging van de sterspeler van FC Barcelona wordt afgeblokt door een attente Mohammed Al Burayk.
4
De reactie van de Saudi's laat niet lang op zich wachten, maar het wordt een makkelijk plukballetje voor Fernando Muslera. Benieuwd of een verrassing tot de mogelijkheden behoort, we vrezen er toch wat voor...
7
Puike start van Saudi-Arabië
Uruguay laat het initiatief even aan de underdog en dat levert een afgeweken vrije trap van Al Burayk en een voorzet in de handen van Muslera op. Toch maar uitkijken!
9
Gezapige start van Uruguay, dat is het minste wat je kan zeggen. We zijn bijna tien minuten ver en we wachten eigenlijk nog steeds op de eerste voldragen aanval van de blauwhemden.
12

13
Cavani trapt in één tijd hoog over!
Goeie actie op links van Martin Caceres en die trekt de bal verraderlijk voor doel. Edinson Cavani staat op de goeie plaats, maar het is alles of niks in één tijd. Het wordt niks, de PSG-killer mikt bijzonder hoog over.
16
Als Uruguay gevaarlijk is dan is het niet toevallig via de sluipschutters Cavani en Suárez. Zij scoorden niet in de opener tegen Egypte en zullen dus zeker gebrand zijn op een doelpuntje.
18
Blijkbaar toch veel Russische fans in de tribunes en die laten zich meteen ook horen door de naam van het eigen land te scanderen. Rusland won gisteren met 3-1 van Egypte en scoorde zo maar liefst acht keer in twee matchen. Niet slecht voor een "slechte generatie"...
20
Saudi-Arabië laat zich niet onbetuigd!
Snedige tegenaanval van de withemden van bondscoach Juan Antonio Pizzi en het is uiteindelijk Fahad Al Muwallad, de gevaarlijkste man toch wel, die kan uithalen en zijn knal vliegt niet eens zo gek ver over.
24

Goal
Doelpunt van Luis Suarez (Carlos Andrés Sánchez Arcosa)
Een hoekschop wordt compleet verkeerd ingeschat door doelman Al Owais en valt pardoes in de voeten van de immer op de loer liggende Luis Suárez. Die kan niet meer missen, 1-0!
27
Uruguay zit toch al op rozen
Het moeilijkste lijkt dus gedaan, iets voorbij halfweg in de eerste helft staat het 1-0 voor Uruguay en dat stond natuurlijk een beetje in de sterren geschreven. Saudi-Arabië moet toch weer uitkijken voor een pak slaag.
29
Daar was bijna de gelijkmaker!
Wat zullen we nu beleven? Ineens staat Hatan Bahbir moederziel alleen aan de tweede paal, maar zijn hij is zodanig verrast dat zijn poging over het doel van Muslera belandt. Hier zat zowaar de gelijkmaker in!
31
Voorlopig houden de Saudi's de moed erin, de veer is ondanks die 1-0 van Barça-spits Suárez nog niet gebroken. Een doelpunt in cadeauverpakking toch wel.
34
De Uruguayanen moeten toch uitkijken want ze spelen een beetje met vuur. Na veel vijven en zessen kunnen ze een schot voorkomen, maar ze mogen toch niet te zegezeker zijn want het is nog altijd 'maar' 1-0.
38
We naderen langzaam maar zeker het rustsignaal en het positieve nieuws is dat we nog altijd een wedstrijd hebben. Ondanks de achterstand blijft Saudi-Arabië knutselen en af en toe komt er toch iets uit dat lijkt op een aanval.
41
Oei, dat ziet er niet goed uit. Bij een veelbelovende dribbelactie heeft Taiseer Al Jassam zich geblesseerd en er wordt meteen teken gedaan naar de bank dat het einde verhaal is. Een spierscheur?
44
Vervangen Taisir Jabir Al Jassim
Ingevallen Hussain Al Mogahwi

45
Op slag van rust probeert Uruguay er nog eentje bij te pompen, maar zonder succes. Al bij al een leuke eerste helft met een Saudi-Arabië dat duidelijk niet van plan is om zich een tweede keer naar de slachtbank te laten leiden.

Scheidsrechter
Rust
Uruguay - Saoedi-Arabië: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Toch uitkijken voor die pijlsnelle Fahad Al Muwallad want die snijdt de zestien binnen, maar wordt professioneel geblokt door de ervaren Diego Godín van Atlético Madrid. De scheidsrechter ziet er geen graten in. We kunnen meteen ook gaan rusten, tot straks!
50
Suárez met een gevaarlijke vrije trap!
Luis Suárez mag aanzetten voor een vrije trap. De afstand is verre van ideaal, maar de aanvaller van Barcelona gaat toch voluit zijn kans en de onderweg gedevieerde bal dwingt Al Owais toch tot een puike redding.

59
De tweede helft is voorlopig geen hoogvlieger en dat is nog zacht uitgedrukt. Uruguay toont net iets meer aanvallende drang, maar indrukwekkend is het allemaal niet.
62
Uruguay twee keer dicht bij 2-0
Nu wordt het toch even gloeiend heet voor de kooi van Saudi-Arabië, maar het is twee keer net niet voor Uruguay. Het lijkt erop dat de 2-0 in de lucht hangt. Het vuur is wat verdwenen bij de ploeg die er tegen Rusland vijf moest slikken.
65
Ook op defensief vlak toont Luis Suárez zijn waarde want hij kopt een scherp aangesneden en niet ongevaarlijke vrije trap goed weg uit de eerste zone.
68
Veel gebikkel en inzet, maar goed voetbal? Dat zien wel al eventjes niet meer. Nog ruim twintig minuten en het blijft nog altijd speelbaar voor Saudi-Arabië.