Datum: 23/06/2018 17:00
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Rostov Arena

Herbeleef Zuid-Korea - Mexico (WK)

Volg de match tussen Zuid-Korea en Mexico live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!


Goal
Doelpunt van Carlos Vela (Onbekend Onbekend)
Een beetje tegen de gang van het spel - nu ja vooral tegen de gang van de kansen - in staat het 0-1 voor Mexico. Carlos Vela mag zich achter een elfmeter zetten en faalt niet. Keihard binnen, Mexico zit al op rozen.


Zuid-Korea - Mexico


Zuid-Korea - Mexico


Zuid-Korea - Mexico


Zuid-Korea - Mexico


Zuid-Korea - Mexico


Zuid-Korea - Mexico

Vooraf

1
Zuid-Korea-Mexico: 0-0
2

4
We zijn vertrokken!
Kan Mexico na de scalp van Duitsland nu ook die van Zuid-Korea pakken? Dat verloor z'n openingsmatch met het kleinste verschil van Zweden. Als Ochoa en co winnen dan mag er al gedroomd worden van de achtste finales.
6
'Los Tricolores' kiezen opnieuw meteen voor de aanvallende kaart, maar defensief staan de Zuid-Koreanen stevig op hun poten. Ze schrikken er niet voor terug om fel in te grijpen, dat is nu al duidelijk.
10
Goeie kopbal van Chicharito!
Een uitstekend aangesneden vrije trap valt op de knikker van Chicharito. De Mexicaanse goaltjesdief kopt goed, maar van iets te ver. Doelman Cho Hyunwoo kan de bal met de armen omhoog naast kijken.
12
Zuid-Korea dicht bij openingsgoal!
Aan de overkant volgt meteen het antwoord met een netjes in elkaar geknutselde aanval die aan de tweede paal eindigt bij de mee opgerukte Lee Yong. Diens poging wordt afgeblokt door wonderboy Lozano, die lijf en leden in de strijd gooit.
15
Het openingskwartier is niet zo straf als dat tegen Duitsland, maar Mexico eist wel de bal op en gaat op zoek naar een gaatje. Benieuwd of de ploeg van bondscoach Juan Carlos Osorio ook zelf het spel kan maken.
17
Son Heungmin tot twee keer toe!
Er loopt er bij Zuid-Korea eentje rond die bij Tottenham grote sier maakt en dat is Son Heungmin. De sterspeler van het Aziatische land kan tot twee keer toe uithalen, maar telkens staat er een Mexicaans been of lichaamsdeel in de weg.
19
Een hoekschop levert al het volgende hete standje op voor de kooi van Mexico, maar Ochoa kan zijn vingertoppen nog tegen een kopbal van Ki Sungyueng steken. Zuid-Korea dringt aan!
25
Mexico in enkele minuten bijna op 0-2!
Het vreugdegewoel is nog niet uitgedoofd of daar is al de volgende kans op een doelpunt: Miguel Layún haalt verschroeiend uit, maar ziet zijn knal net over de dwarsligger vliegen.
28
De virtuele 6 op 6 is al binnen voor Mexico, benieuwd of ze nu weer voor hun geliefkoosde counterspelletje gaan opteren. Zuid-Korea was nochtans niet slecht bezig hoor, het had zelfs de betere kansen. Tot die niet al te slim weggegeven penalty...
32
We zijn intussen al ruim een halfuur bezig en het spel ligt even stil voor een blessurebehandeling bij Zuid-Korea. Op die manier hebben beide bondscoaches even de tijd om nog wat instructies mee te geven.
35
Deze tussenstand betekent dat Duitsland vanavond al uitgeschakeld kan zijn. Als het verliest van Zweden dan is het voorbij voor de uittredende wereldkampioen. In dat geval stoten Mexico en Zweden door met 6 op 6.
38
Het tempo is wat uit de match verdwenen en dat heeft veel te maken met het feit dat Mexico gewoon doodleuk de bal krijgt en eigenlijk niet echt hoeft aan te dringen Zuid-Korea lijkt ook liever op de tegenaanval te loeren.
40
En voila, daar is weer zo'n tegenprik van de roodhemden en het is andermaal de onvermijdelijke Son Heungmin die met een geweldige sprint in de diepte richting Ochoa trekt. Het sluitstuk van Standard verkleint goed zijn hoek, maar staat zo wel een corner toe.
42

44
Wat een actie weer van die Lozano!
Tegen Duitsland was hij al de grote held en ook nu weer is het uitkijken voor de individuele flitsen van Hirving Lozano. De PSV-aanvaller houdt zomaar eventjes drie man aan de praat en haalt dan fiks uit. Niet zo ver over hoor!


Scheidsrechter
Rust
Zuid-Korea - Mexico: 0-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
48
Lozano is niet toevallig de eerste die zijn kans waagt na de koffie. Alweer een flinke loeier, maar zijn vizier staat niet goed afgesteld. Het schot gaat meters over.
51
Zuid-Korea gebruikt alle mogelijke middelen, aan overtredingen geen gebrek. Op die manier het tempo van Mexico proberen te breken, is an sich een goed plan, maar voor de neutrale kijker is het niet zo fijn.
54
Ochoa moet nog eens aan de bak!
Ki Sungyueng heeft wat ruimte om aan te leggen en aarzelt geen seconde. Een strakke knal en Ochoa heeft er zowaar last mee want hij heeft twee tijden nodig om het bommetje onschadelijk te maken.
57
 Gele kaart voor Young-Gwon Kim

58
De Mexicanen zijn daar ook al met hun volgende poging en het is Andrés Guardado die uitpakt met een schicht naar de bovenhoek, maar doelman Cho Hyunwoo is bij de pinken om de 0-2 uit zijn doel te ranselen.
60
Lozano is daar ook weer met een dartele actie. Eerst goed weglopen in de rug van de Zuid-Koreaanse defensie, vervolgens knap de bal uit de lucht plukken en dan nog eens schieten ook. Alleen staat er toch weer een tegenstander vakkundig in de weg.
62
Mexico op zoek naar de 0-2
En de aanvalsgolven blijven maar komen want dit keer kunnen ze met drie counteren bij Mexico. Het is uiteindelijk Carlos Vela, de man van het openingsdoelpunt, die met een gekruld schot de bovenhoek zoekt, maar zonder succes.
63
Vervangen Se-Jong Ju
Ingevallen Seung-Woo Lee


64
Nog 25 minuten op de klok en Zuid-Korea is nog niet uitgeteld, maar weet toch veel minder bij elkaar te voetballen dan Mexico. Een tweede doelpunt zou niet onverdiend zijn.
65

Goal
Doelpunt van Chicharito (Hirving Rodrigo Lozano Bahena)
De zoveelste scherpe counter is bingo! Hirving Lozano drijft het leer mooi op en speelt op het gepaste moment zijn spitsbroeder Javier Hernández aan. Die moet je zo'n kans niet geven en het is 0-2! Zijn 50ste ooit voor Mexico voor Chicharito!
70
Vervangen José Andrés Guardado Hernández
Ingevallen Rafael Marquez Alavarez


71
Vervangen Hirving Rodrigo Lozano Bahena
Ingevallen Tecatito Corona


72
De wedstrijd lijkt gespeeld, Mexico zal het nog veel ploegen lastig maken vanaf de achtste finales, laat dat duidelijk zijn. Deze ploeg is in staat om een échte revelatie te worden. Aan individuele kwaliteiten absoluut geen gebrek en ook de spirit mag gezien worden.
73
 Gele kaart voor Seung-Woo Lee

75
Er komt nog een derde wissel aan bij Mexico, dat al kan denken aan die derde groepsmatch tegen Zweden. Ochoa mag intussen nog eens een slecht getrapte voorzet plukken. Met wat geluk kan Standard hem straks voor een mooi bedrag verpatsen. Of blijft ie gewoon op Sclessin?
76
De oude knoken van Rafael Márquez zijn blijkbaar wat roestig want met een vreselijke terugspeelbal ligt hij bijna aan de basis van de 1-2. De ex-verdediger van FC Barcelona zet zijn eigen fout echter netjes recht. 39 is hij intussen...
77
Vervangen Carlos Vela
Ingevallen Giovani Dos Santos


78
Vervangen Seon-Min Moon
Ingevallen Woo-Young Jung


79
De Mexicaanse fans laten hun zangkunstjes horen en het is toch indrukwekkend hoor. Op het veld intussen een pak minder animo. Zuid-Korea probeert met de moed der wanhoop een aanval op te zetten, maar het vet is van de soep.
84
Krijgen we nog een doelpuntje te zien? Dat zal dan nog eerder van Mexicaanse voeten komen. De offensieve drang blijft intact en dat ondanks die veilige 0-2 voorsprong. Het enthousiaste publiek entertainen, lijkt nu de boodschap.
86

88
Het is gewoon aftellen geblazen. Voor Zuid-Korea wordt het een roemloos WK en de laatste match tegen Duitsland is ook niet bepaald een eitje. Voor Mexico lijkt het sprookje nog maar te beginnen, waar gaat dit schip stranden?
90
Terwijl de Mexicaanse fans zingen, springen en dansen probeert Zuid-Korea toch nog een laatste keer richting vijandelijke zestien te trekken, maar het is allemaal zo moeizaam. Neen, de buit is binnen. We gaan intussen de toegevoegde tijd in.
90+2

Goal
Doelpunt van Heung-Min Son (Onbekend Onbekend)
Wat een klasseflits zien we hier nog van Totttenham-man Son Heungmin. Een geweldige plaatsbal buiten het bereik van Ochoa, die de bal niet goed zag komen. Krijgen we toch nog een prangende slotfase?


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.