korZuid-Korea
duiDuitsland
1-0
2-0
Datum: 27/06/2018 16:00
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Kazan Arena

Alles ist vorbei: wereldkampioen in tranen na schandelijke uitschakeling tegen moedig Zuid-Korea

Alles ist vorbei: wereldkampioen in tranen na schandelijke uitschakeling tegen moedig Zuid-Korea

Voetbal is een spelletje dat 90 minuten duurt ... en aan het einde winnen de Duitsers. Het is hét cliché der clichés, omdat het zo vaak waar is. Maar aan alle sprookjes van een wereldkampioen komt een einde.

Wereldkampioenen die eruitgaan in de eerste ronde? Het is Italië, Spanje en Frankrijk in het verleden al overkomen, nu was het ook aan Duitsland om de aftocht te gaan blazen. En hoe! Een schandelijk vertoon werd het, zonder happy end deze keer.

Inspiratieloos

Zonder Boateng moest Duitsland - geschorst na zijn twee gele kaarten tegen Zweden - zien te gaan winnen tegen Zuid-Korea of minstens even goed doen dan Zweden tegen Mexico. Ook Hummels, Khedira, Özil en Goretzka speelden opnieuw voor Duitsland, ten koste van Rüdiger, Müller, Rudy en Draxler.

Iets klaarspelen? Dat lukte echter opnieuw niet. Een zwak Duitsland bakte er eigenlijk weer helemaal niets van. In de eerste helft was dat nog voldoende, want ook Zweden - Mexico stond nog op een scoreloos gelijkspel.

Maar toen de Zweden begonnen te scoren tegen Mexico, was het aan Duitsland om er iets van te maken. Hummels kreeg een paar kopkansen en ook Gomez & co kwamen in de buurt van een prima keepende Cho, maar die Mannschaft was helemaal inspiratieloos en liet zich zo naar de slachtbank voeren.

Alles ist vorbei

In de extra tijd dan maar, zoals tegen de Zweden? Neen, deze keer niet. Integendeel zelfs, want Kim en Son maakten er zelfs nog 2-0 van voor de Zuid-Koreanen. Beide landen zo uitgeschakeld, maar de Koreanen blij met een historische prestatie en de Duitsers in tranen.

Son wordt misschien nog gevrijwaard van zijn legerdienst met zijn doelpunt tegen de Duitsers, maar op dat moment zat heel Duitsland al in zak en as. Doelman Neuer probeerde nog de zeilen bij te zetten, maar dat zorgde enkel voor het tweede tegendoelpunt.

Opstellingen

Zuid-Korea Zuid-Korea

  Speler G Beoordeel
Cho Hyun-Woo 90' -
Lee Yong 90' -
Jung Seung-Hyun 90' -
Kim Young-Gwon 90' -
Hong Chul 90' -
Jang Hyun-Soo 90' -
Jung Woo-Young   90' -
Lee Jae-Sung 90' -
Moon Seon-Min 69' -
Koo Ja-Cheol 90' -
Son Heung-Min  90' -
  Bank G Beoordeel
Ju Se-Jong 21' -

Duitsland Duitsland

  Speler G Beoordeel
Neuer Manuel 90' -
Kimmich Joshua 90' -
Hummels Mats 90' -
Süle Niklas 90' -
Hector Jonas 90' -
Kroos Toni 90' -
Khedira Sami 59' -
Goretzka Leon 63' -
Özil Mesut 90' -
Reus Marco 90' -
Werner Timo 90' -
  Bank G Beoordeel
Gomez Mario 31' -
Müller Thomas 27' -
Trapp Kevin -  
Brandt Julian -  
ter Stegen Marc-Andre -  
Gündogan Ilkay -  
Ginter Matthias -  
Herbeleef Zuid-Korea - Duitsland

Vooraf