Competitie: Allsvenskan
Speeldag: Speeldag 16
Weer rellen in Söderstadion
viki meeuwis

De vijftiende speeldag in de Allsvenskan zit erop. De laatste wedstrijd werd gisterenavond gespeeld. Hammarby ontving Malmö FF in hun thuishaven in het Söderstadion in Stockholm. Hammarby won die match door een doelpunt van Paulinho Guará in de achtste minuut, na een pass van David Johansson.

De rest van de wedstrijd zal de geschiedenis ingaan als een van de zoveelste incidentrijke matchen in het Söderstadion. De supporters van Hammarby staat bekend om zijn enthousiasme en luidkeels meezingen tijdens de matchen maar een kleinere groepering is eerder berucht te noemen. Vorig jaar zorgde die groep ervoor dat Hammarby de meeste boetes verzamelde en zo op één kwam te staan op de lijst van de disciplinaire commissie. Gisterenavond was daarop geen uitzondering.

In de 63e minuut werd de Noorse rechtsback van Malmö FF Jon Inge Høiland met verschillende projectielen bestookt vanuit het publiek. Høiland ging op dat moment net de bal inwerpen. Scheidsrechter Peter Fröjdfeldt leek even te overwegen om de match stil te leggen maar nadat de aanvoerder van Hammarby, Suleyman Sleyman het eigen publiek had kunnen toespreken leken de gemoederen te bedaren. De match werd hervat maar niet lang daarna begon het tumult opnieuw, ditmaal werd Høiland plastieken bekers gevuld met bier naar het hoofd gegooid. Fröjdfeldt legde de match alsnog stil. Het duurde tien minuten vooraleer de wedstrijd opnieuw hervat werd.

Malmö was niet van plan om zich bij de 0-1 achterstand neer te leggen. Invallers Niklas Skoog en Edward Ofere wisten tegen het einde van de wedstrijd een reeks aanvallen op te zetten maar keeper Benny Lekström liet zich niet verschalken.

De wedstrijd eindigt dus positief in punten voor Hammarby dat naar de vijfde plaats klimt maar de club zal achteraf ongetwijfeld de gevolgen dragen van de incidenten die door de eigen supporters werden veroorzaakt.

Hammarby IF – Malmö FF: 1-0

Doelpunten: 1-0 Paulinho Guará (‘8)

Gele kaarten: Hammarby: Paulinho Guará, Gunnarsson, MFF: Osmanovski

Scheidsrechter: Peter Fröjdfeldt

Toeschouwers: 14 063