Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Borås Arena
Elfsborg moet tevreden zijn met puntje
viki meeuwis

In de Allsvenskan werd gisteren de zestiende speeldag gespeeld. De eerste wedstrijd was de partij tussen landskampioen IF Elfsborg en Kalmar FF.

Twee doelpunten van Stefan Ishizaki waren niet voldoende voor de zege. Kalmar vocht terug en Elfsborg moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een puntje. Het waren de bezoekers die het best aan de wedstrijd begonnen. Al na acht munuten wist Rasmus Elm vanop dertig meter de bal met een volley in doel te werken. Het was een doelpunt dat de keeper makkelijk had kunnen voorkomen als hij niet had staan slapen in het doel. Het was een opsteker voor Kalmar dat met meer vertrouwen begon te spelen. Amper drie minuten later kwam de gelijkmaker. Denni Avdic met een goede pass naar Stefan Ishizaki die zijn eerste doelpunt van de avond wist te maken. Het tweede van “Ishi” kwam er net voor de pauze na een vrije trap.

Na de rust wist Elfsborg niet meer uit te halen en het was Kalmar dat voor gevaar zorgde. Tot twee maal toe wisten de bezoekers de bal voor doel te krijgen maar telkens eindigde de bal op de paal. In de 76e minuut kwam de gelijkmaker. Samuel Holmen haalde Cesar Santin neer in de zestien. Het was Santin zelf die de bal in doel werkte via de penalty.

Een van de grote problemen voor Elfsborg is nu dat er verschillende spelers zijn die met blessures kampen. Elfsborg heeft een pak aantal wedstrijden meer gespeeld vanwege de Champions League kwalificatie. Fredrik Berglund moest na de rust vervangen worden wegens rugproblemen en ook Danni Avdic kon de wedstrijd niet uitspelen omwille van een dijbeenblessure. Het is duidelijk dat Elfsborg nog niet aan het zware speelschema gewend is.

IF Elfsborg-Kalmar FF 2-2

Doelpunten: 1-0 Rasmus Elm (‘8), 1-1 Stefan Ishizaki (’11), 2-1 Stefan Ishizak (’45), 2-2 Cesar Santin (’76)

Gele kaarten: ELF: Andersson, Florén. KFF: Rosengren

Scheidsrechter: Stefan Johannesson

Toeschouwers: 11 486