Competitie: Allsvenskan
Speeldag: Speeldag 21
Doelpunten genoeg in het Söderstadion
viki meeuwis

De tweede wedstrijd van de 21e speeldag in de Allsvenskan was die tussen Hammarby en Gefle IF. Gefle had naar aanloop van deze wedstrijd op echt gras geoefend in plaats van het kunstgras in het eigen Strömvallen stadion. Het doel was om de slechte uitstatistieken op te krikken. Gefle heeft namelijk nog maar een keer weten te winnen op verplaatsing dit seizoen.

Met twintig minuten gespeeld wist Paulinho de bal in doel te werken. Dat gaf aanleiding tot protest bij Gefle die ervan overtuigd waren dat keeper Mattias Hugosson de bal nog net van de doellijn haalde. Gefle was geprikkeld en het duurde maar vier minuten vooraleer de gelijkmaker viel. Traore kon passen naar Johan Oremo die scoorde. Nog eens vier minuten later kon Daniel Westlin de 1-2 op het bord zetten. Het zou niet het laatste doelpunt van deze wedstrijd zijn. Hammarby vocht terug en iets na het half uur kon Paulinho de bal na een pass van Petter Andersson tegen de netten knallen. Het was Petter Andersson die in de 40e minuut zelf kon scoren op aangeven van Sebastian Eguren.

Hammarby moest het in deze wedstrijd doen zonder aanvoerder Sleyman die geschorst was en dat was merkbaar. Net voor de rust kon Gefle zijn derde doelpunt binnenwerken, Westlin stond geheel vrij en had de bal maar binnen te trappen. Trainer Tony Gustavsson haalde Gunnarsson van het veld en verving hem door Saarenpää waarna Hammarby terug controle over de match kreeg.
Het beslissende doelpunt viel in de 73e minuut toen Andersson en Paulinho zich voorbij de verdediging van Gefle wisten te spelen. Paulinho speelde de bal net onder de dwarslat, onhoudbaar voor keeper Hugosson. De actie achteraf van Paulinho, hij hief zijn truitje op waardoor er een shirt te zien was waarop de tekst “Jesus” stond, leverde hem een gele kaart op. Dat betekent dat hij de match tegen Elfsborg zal missen.

Hammarby – Gefle IF: 4-3

Doelpunten: 1-0 Paulinho (’21), 1-1 Oremo (’25), 1-2 Westlin (’29), 2-2 Paulinho (’37), 3-2 Andersson (’40), 3-3 Westlin (’45), 4-3 Paulinho (’73)

Gele kaarten: HIF: Zengin, Paulinho, Gefle: Oremo

Scheidsrechter: Håkan Jonasson

Toeschouwers: 7 638