Competitie: Allsvenskan
Speeldag: Speeldag 21
Göteborg blijft steken op gelijkspel
viki meeuwis

Gisteren waren er twee wedstrijden op de 21e speeldag in de Allsvenskan. De topper was ongetwijfeld de match tussen IFK Göteborg en de landskampioen IF Elfsborg.

Bij de thuisploeg maakte Tobias Hysén zijn debuut en begon in de basis op het linkermiddenveld, ten koste van Stefan Selakovic. Göteborg begon het best aan de wedstrijd. Al na twee minuten wist Gustav Svensson na een pass van Pontus Wernbloom er 1-0 van te maken. In de 20e minuut was het de beurt aan Jonas Wallerstedt om na een vrije trap de 2-0 binnen te werken. Göteborg speelde goed maar kon Elfsborg niet geheel wegdrukken. Iets na het half uur kon Stefan Ishizaki de gelijkmaker scoren via een vrije trap. Hij speelde de bal laag voorbij de muur en dat had keeper Bengt Andersson niet verwacht. Er kwamen nog een flink aantal duels in de rest van de wedstrijd waarbij Göteborg de beste kansen kreeg maar de bal niet meer in doel wist te werken. Het was Stefan Ishizaki die in de 66e minuut de bal via een strafschop in doel werkte.
Op het einde van de wedstrijd kreeg Tobias Hysén een elleboogstoot van Augustsson en viel neer met bebloed gezicht. De schade bleef gelukkig tot een bloedneus beperkt, scheidsrechter Jonas Eriksson verkoos om het incident zonder gevolg te laten. Het is ongetwijfeld Göteborg dat de slechtste zaak doet met dit gelijkspel. Het heeft nu al drie opeenvolgende wedstrijden thuis niet weten te winnen. Elfsborg blijft voorlopig leider met 35 punten, eentje meer dan Göteborg.

IFK Göteborg – IF Elfsborg: 2-2

Doelpunten: 1-0 Svensson (‘2), 2-0 Wallerstedt (’20), 2-1 Ishizaki (’37), 2-2 Ishizaki (’66 pen.)

Gele kaarten: IFK: Alexandersson, Elfsborg: Mobæck, Ilola, Augustsson.

Scheidsrechter: Jonas Eriksson

Toeschouwers: 30 339