Gefle IF
Hammarby
Datum: 20/05/2007 16:00
Competitie: Allsvenskan
Speeldag: Speeldag 7
Hammarby onderuit tegen Gefle
viki meeuwis
| 0 reacties
Hammarby onderuit tegen Gefle
Foto: © SC

Gisteren werden er nog twee wedstrijden van de zevende speeldag in de Zweedse Allsvenskan gespeeld. Daarin trok Malmö FF naar de Behrn Arena, waar het Örebro SK partij gaf. Het zag er lange tijd naar uit dat Malmö de drie punten op zak had in de wedstrijd tegen Örebro in de Behrn Arena. Maar in de allerlaatste minuut viel de gelijkmaker.


Malmö ging tien minuten voor de pauze aan de leiding via een strafschop van Daniel Andersson. Het zat de bezoekers echter niet mee in deze match, kort na het doelpunt moest Yksel Osmanovski het veld verlaten omwille van twee gele kaarten. Ook Jimmy Dixon en Edward Ofere moesten eruit omwille van blessures. Na de rust begon Örebro meer druk te zetten en het gehavende Malmö trok zich meer en meer op de eigen helft terug. In de toegevoegde tijd kreeg Örebro een hoekschop toegewezen. Keeper Richard Richardsson besloot een handje te helpen en stak het veld over tot in de zestien meter van Malmö. Gerzics nam de corner, Richardsson won het kopduel en schoot de bal in doel achter een verbaasde Jonas Sandqvist. Vorig seizoen zat Richardsson nog op de bank bij IFK Göteborg, gisteren was hij de grote held bij Örebro. “Ik weet echt niet wat er gebeurde, ik kreeg een blackout direct na de goal. Het duurde even vooraleer ik me realiseerde dat ik een doelpunt had gemaakt”, aldus een gelukkige Richardsson.

 

Örebro-Malmö FF: 1-1

Mål: 0-1 Daniel Andersson (’34), 1-1 Richard Richardsson (’90)

Gele kaarten: ÖSK; Fredrik Nordback, MFF; Yxel Osmanovski, Ola Toivonen

Rode kaarten: ÖSK; -, MFF; Yxel Osmanovski

Toeschouwers: 6 769

Scheidsrechter: Markus Strömbergsson

 

De andere wedstrijd werd gespeeld tussen Gefle en Hammarby. Hammarby was duidelijk favoriet in deze match maar dat was buiten Oremo gerekend. De aanvaller van Gefle wist eerder al Kalmar en Gais klappen toe te brengen. Gisteren was het de beurt om met de doelgerichtheid van Johan Oremo kennis te maken.

Hammarby begon nochtans goed aan de wedstrijd. Al na dertien minuten kwam Sebastian Eguren dicht bij de openingstreffer maar de bal kwam op de paal terecht. Hammarby was tijdens de eerste helft duidelijk de betere ploeg. Gefle liet zich niet doen en kwam na de rust beter in de wedstrijd. De thuisploeg kon echter niet verhinderen dat Petter Andersson Eguren vrijspeelde maar keeper Hugosson wist redding te brengen. Luttele minuten later was het de beurt aan Gefle om voor gevaar te zorgen. Makondele met een pass naar Westlin die op zijn beurt de bal naar Oremo speelde. Oremo aarzelde niet en schoot de bal hard in doel, achter keeper Kingson. Hammarby bekwam niet helemaal van de verrassing en kwam nooit meer dicht in de buurt van de gelijkmaker. De beste kans was in de laatste minuten voor Eguren maar de bal ging hoog over het doel heen.

 

Gefle-Hammarby: 1-0

Doelpunten: 1-0 Johan Oremo (’68)

Gele kaarten: GIF; Mathias Woxlin, Johannes Ericsson

Toeschouwers: 6 890

Scheidsrechter: Peter Fröjdfeldt