Speeldag: Speeldag 7
Stadion: VÃ¥ngavallen
Bleek Djurgården haalt drie punten binnen
viki meeuwis

De wedstrijden van een speeldag in de Allsvenskan worden gewoonlijk over verschillende dagen gespreid. Gisteren won Malmö van Örebro en wist Gefle de ploeg uit Stockholm, Hammarby te verschalken. Die verslagen vindt u hier.
Vanavond moest er nog een ploeg uit de hoofstad op verplaatsing. Djurgården moest op bezoek in het Vångavallen stadion bij Trelleborgs FF.

Djurgården heeft nog niet echt kunnen imponeren dit seizoen en zonder de geblesseerde Mattias Jonson was dat nog moeilijker.
De eerste helft was er een om vlug te vergeten. Geen enkele keer kwamen de bezoekers voor het doel van de thuisploeg. Dat was vooral te danken aan de goede defensie van Trelleborg.
Gelukkig viel er in de tweede helft meer te beleven. In de 70e minuut kreeg aanvaller Michael Mensah zijn tweede gele kaart en moest Trelleborg met tien man verder. Mensah was daar niet over te spreken en moest uiteindelijk door aanvoerder Linus Malmqvist van het veld gestuurd worden. Dat was het begin van drie minuten waarin de wedstrijd zou beslist worden. Een minuut na de uitwijzing van Mensah kreeg Djurgården een corner, Matias Concha nam die. Linus Malmqvist probeerde die van het doel weg te halen maar schoot de bal knalhard in de kruising, een knap doelpunt maar voor Trelleborg wel aan de verkeerde kant. Nog een minuut later verhoogde Enrico de cadeau gekregen voorsprong en bracht de stand op 2-0 na een goede voorbereiding van van Jones Kusi-Asare en via een pass van Sjölund. In de toegevoegde tijd stuurde Patrick Amoah de bal het doel op aangeven van Johan Arneng. Djurgården won maar speelde allesbehalve overtuigend.

Trelleborgs FF – Djurgårdens IF: 0-3

Doelpunten: 0-1 Malmqvist (’70 owngoal), 0-2 Enrico (’72), 0-3 Amoah (’93)

Gele kaarten: TFF: Mensah, Persson

Rode kaarten: Mensah

Scheidsrechter: Åke Andreasson

Toeschouwers: 3 012