Analyse Net uit de rode zone maar toch verrassend bij de beste clubs van de laatste speeldagen

Net uit de rode zone maar toch verrassend bij de beste clubs van de laatste speeldagen
Foto: © photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

Standard vertoont tekenen van verbetering sinds het einde van de zomerse transferperiode. De Rouches zijn net uit de rode zone geklommen en staan nog steeds onderaan het klassement, maar hebben wel een interessant record van 9/15 behaald.

Na de zeer moeizame start van het seizoen krijgt Standard eindelijk het hoofd boven water en heeft het een indrukwekkend record van 9/15 neergezet. Dit is echter nog niet genoeg om helemaal veilig te zijn, want de Rouches staan maar net boven de rode zone. 

Standard heeft een erg drukke kalender voor zich met moeilijke tegenstanders. Ze zullen in twee maanden van helse wedstrijden een aantal goede prestaties moeten neerzetten als ze de ploegen boven hen willen inhalen.

Maar Carl Hoefkens, versterkt door een interessant einde van de transferperiode dat zijn vruchten begint af te werpen, kreeg een zekere mate van vertrouwen. Dit voordat hij Club Brugge, Sporting Anderlecht en KAA Gent moet trotseren om de maand oktober af te sluiten, in afwachting van een even moeilijke novembermaand. 

Ondanks de vermijdbare gelijke spelen tegen RWDM, Westerlo en Kortrijk, is Standard de derde beste ploeg in de laatste vijf wedstrijden. Alleen Union (10/15) deed het beter, terwijl de Rouches hetzelfde record hebben als Anderlecht en KAA Gent.

Qua doelpuntensaldo doet paars-wit net iets beter (+3 voor Anderlecht maar negen doelpunten gescoord, +3 voor Standard maar zeven doelpunten gescoord, +2 voor de Buffalo's).

De trend zet zich voort: Standard speelt niet bijzonder goed, maar is al een pak opgeschoven in het klassement. Ze staan nu slechts vier punten achter op nummer zes Genk. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties