Heusden-Zolder rekent op Anders Nielsen

Heusden-Zolder rekent op Anders Nielsen
Foto: © SC

Gisteren meldden we u via het clubnieuws al dat KHZ-spits Igor De Camargo drie weken out is met een scheurtje in het enkelgewricht. Daarna kan hij pas beginnen te revalideren. Hij zal naar schatting 5 à 6 weken onbeschikbaar zijn, tot aan de winterstop. Een domper voor KHZ, dat de laatste plaats in de hoogste afdeling bekleedt. Trainer Balette duidt erop dat er niet veel meer mag misgaan, omdat de kern te krap is.

Beter nieuws is dat de Deen Anders Nielsen gisteren z'n comeback maakte in het tweede elftal. Hij speelde één helft. Trainer Balette rekent op Nielsen om Igor De Camargo te vervangen. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Deen zaterdag al in de kern zitten voor het duel met Germinal Beerschot. Voor een basisplaats is het wellicht te vroeg. Vincent Euvrard heeft last van de buikspieren en is erg twijfelachtig voor zaterdag.

Balette: ''Nielsen is nog lang geen 100%, hij vroeg zelf om één helft met het tweede elftal te mogen meespelen. Maar hij traint zelfs nog met pijn. Zelfs Suzuki is niet helemaal fit. Ik ga Origi alvast niet naar de spits verhuizen. Hij doet het uitstekend rechts op de flank. We moeten andere opties zoeken. Suzuki is er één. Ik mag er niet aan denken dat er nog iets zou gebeuren met Delbroek of Matoukou, want ook centraal vanachter zijn er weinig opties. We hebben snel versterking nodig.''

Na de winterstop kan KHZ een tijdje geen beroep meer doen op Mike Origi, die met Kenia vanaf 24 januari deelneemt aan The African Nations Cup. Erik Matoukou werd niet opgenomen in de voorselectie van Kameroen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties