Confrontatie tussen top-vier

Confrontatie tussen top-vier
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de inmiddels 19de speeldag, de tijd vliegt, staan er twee interessante topduels geprogrammeerd. Toppers waarin overigens de top-vier betrokken is.

Leider R. Wezemaal, sinds vorige week in een riante positie gerangeerd, krijgt bezoek van ,,vijfde'' Zuid-West-Vlaanderen. In de heenronde won Wezemaal met duidelijk verschil. Wellicht zal Zuid-West zich dit keer niet zo maar laten ringeloren. Al was het maar om geen voeling te verliezen met die derde plaats.

Het duel tussen Eva's Kumtich en RSC Anderelcht komt voor de thuisploeg bijzonder goed gelegen. Vorig week liet de Brusselse ploeg een serieuze steek vallen en kan zich dat geen tweede keer meer veroorloven. Vooral omdat Kumtich mits winst die tweede plaats nog beter in het vizier krijgt. Met andere woorden, Kumtich speelt een zespuntenmatch. In geval van verlies mogen de Eva's voortaan hun zinnen zetten op die derde plaats.

Vorige week liet Oud-Heverlee Leuven op de valreep drie kostbare punten teloorgaan. Het werd bovendien een vijfde competitiedraw. Als OHL, en daar valt niet aan te twijfelen, de zinnen heeft gezet op een plaatsje in de linkerkolom dan moet VCE Aalst voor de bijl.

Stand. Luik kan met de komst van Sinaai Girls in het beste geval weer die derde plaats pakken ingeval Kumtich en Zuid-West het laten afweten.

Aanvankelijk profileerde Hewian Girls Lanaken zich tot revelatie van het competitiebegin. Inmiddels is dat mooie liedje eerder een ,,smartlap'' geworden want de Limburgse meisje kregen het vaak moeilijk punten te veroveren. Met Lentezon Beerse, zowat in hetzelfde beddeke ziek, staan twee ,,loosers'' tegenover mekaar. Lanaken heeft een grondige reden om een driepunter vast te leggen...in de heenronde verloren ze met het kleinste verschil van Beerse.

Een wedstrijd met het label ,,open en bloot'' wordt allicht deze tussen Zultse VV en Opex Oostende. Twee teams die zeker zijn van behoud maar daarom niet graag verliezen. In de heenronde kreeg Zultse kordaat op zijn donder. Het zal Zultse-trainer Jean Pierre Boudringhien allicht inspireren om zijn bezoekende gouwgenoten van hetzelfde laken een broek te maken.

Als afsluiter van deze 19de speeldag ,,vechten'' de laatste twee hekkensluiters SK Lebbeke-Aalst en Microob Veltem een eenzame rechtstreekse strijd uit. In de heenronde won SKLA nipt. Wie duwt wie nu dat vermaledijde rode ding in de handen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties