Ruzie tussen Vital en Jerko bijgelegd

Ruzie tussen Vital en Jerko bijgelegd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteravond hebben Vital Borkelmans en trainer Jerko Tipuric hun ruzie bijgelegd. De veertiger doet het seizoen gewoon uit bij Cercle. Dat is alvast goed nieuws voor de komende stadsderby.

Het begon allemaal zondag na de nipt verloren wedstrijd tegen Heusden-Zolder. Borkelmans stak niet onder stoelen of banken dat hij zijn positie op de linkerflank niet langer meer zag zitten. Liever zou hij centraal op het middenveld voetballen. Maar dat zag Tipuric dan weer niet zitten. Hij reageerde door Borkelmans niet mee te nemen voor de bekermatch op Moeskroen.

Dat was het teken voor Brommerke om zijn kastje leeg te halen en zijn manager opdracht te geven uit te kijken naar een andere club. Onder meer Patro Maasmechelen toonde interesse. Maar op vraag van het bestuur trainde hij gistermorgen gewoon weer mee. Na de training vielen er wel nog harde woorden tussen Borkelmans en Tipuric, maar 's avonds werd het conflict uitgepraat.

''We hebben ons allebei verontschuldigd'', zegt Borkelmans vandaag in Het Nieuwsblad. ''Ik heb dingen gezegd die ik beter niet had gezegd. Ik ben blij dat het nu uitgepraat is. Er waren aanbiedingen van andere clubs, maar op mijn leeftijd zag ik dat toch minder zitten. Over m'n positie op het veld hebben we het niet gehad. Dat is ook niet belangrijk. De trainer beslist en ik leg me daar probleemloos bij neer.''

En zo kan Borkelmans misschien alsnog de derby tegen zijn ex-ploeg Club Brugge meemaken. ''Het zou mooi zijn als ik in de kern zit voor die match, maar als dat niet zo is, leg ik me daarbij neer'', aldus nog Borkelmans.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties