Sommige ploegen onder druk

Sommige ploegen onder druk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sommige ploegen moeten op deze 19de speeldag zorgen dat het puntensaldo wordt gespijsd. Met nog slechts 12 speeldagen voor de boeg worden die stilaan meer dan broodnodig.

Dat geldt in de eerste plaats alvast voor Eendracht Aalter dat op bezoek moet bij Gent-Zeehaven. De Gentse pletwals was vorige week bij Evergem door niets of niemand te stoppen. Evident dat men bij Aalter met een klein hart naar Gent zal afzakken. Weliswaar heeft de recente winst tegen Lovendegem het vertrouwen opgekrikt. ,,Om het behoud te verzekeren zullen we bijna een periodetitel moeten pakken. Een moeilijke maar geen onmogelijke opdracht' zegt nieuwste aanwinst Steven Feys die samen met andere nieuwkomer Dave Gijsel voor de nodige Aalterse vuurkracht moet zorgen.

Ook bij Lovendegem spreekt trainer Patrick Moens over de stijgende druk in de volgende weken. ,,We mochten aanvankelijk een ereplaats ambiƫren. Na de magere puntenbuit van de laatste vijf weken (4 op 15) moeten we nu de onderkant van de ranglijst in het oog houden. De druk om te winnen wordt steeds groter. Bovendien krijgen we met Oudenaarde als gast een geprikkelde ploeg te bekampen. Om hun kansen op die tweede plaats (eindronde) niet te hypotekeren mogen de bezoekers geen steek laten vallen. In de heenwedstrijd werden we bestolen door de ref zodat Oudenaarde in de 98ste minuut kon gelijkstellen. We gaan voor een sportieve revanche al is het spijtig dat we door het ontbreken van onze nieuwe spits Sam Ysebaert, vorige week op Aalter van het veld getrapt, aanvallend zijn gekortwiekt' dixit de Lovendegemse coach.

Bij Evergem Center bekijkt trainer Omer Van Praet het van de filosofische kant. ,,Door blessures en geschorsten kon mijn ploeg in de tweede competitiehelft zijn ware gelaat niet tonen. Voor de uitwedstrijd bij Gistel kan ik echter weer beroep doen op spelmaker David De Storme en de jonge verdediger David Moreels. Als spits Christophe De Wispelaere er ook weer bij is kunnen we opnieuw ons geliefkoosde systeem hanteren om punten te bemachtigen. Kortom, voor Evergem begint de tweede ronde eigenlijk nu' aldus Van Praet inmiddels aan zijn vijfde seizoen bezig bij de geel-rode club. Het ziet er echter naar uit dat hij zijn contract bij Evergem niet zal verlengen. ,,Ik kreeg aanbiedingen van clubs uit derde en zelfs tweede nationale maar vooralsnog is niets definitief'.

Eine, nog altijd toevende in de gevaarlijke zone, krijgt bezoek van WS Lauwe. Het wordt een moeilijke partij voor de thuisploeg want Lauwe wil zijn topvijf-positie vasthouden. Wielsbeke speelt een zespuntenmatch tegeh Eernegem. Winst kan de thuisploeg bij de betere middenmoot loodsen.

Daarentegen heeft Zottegem, mits winst tegen Izegem, zicht op een plaats bij de topvijf. Enkele weken geleden zag dat er heel anders uit voor de thuisploeg. Zwevegem, dat op kousevoeten wegsluipt uit de degradatiezone, krijgt met Sint Eloois-Winkel een taaie brok voorgeschoteld. In theorie heeft Zwevegem een kleinje winstkans. Winkel kan in het beste geval zondagnamiddag op een derde plaats pronken.

En ,,last but not least' is er het duel tussen ongenaakbare leider Rac. Waregem en ,,kwispelende' staartploeg Templeuve. Hoe lang kan het stugge Henegouwse bolwerk overeind blijven tegen de Waregemse ,,Bettens-bulldozer'?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties