Vanavond hervat competitie in Nederland

Vanavond hervat competitie in Nederland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Nederland begint men dit weekend aan de tweede ronde. AZ en ADO Den Haag mogen vanavond de zeventiende speeldag openen. De ploeg uit Alkmaar staat nog altijd knap derde en ook ADO lijkt een haalbare kaart. De ploeg uit Den Haag staat gevaarlijk van onder en heeft dringend punten nodig. Vanavond zal het echter heel moeilijk worden voor de Hagenaren.

Op zaterdagavond staan er vijf wedstrijden op het programma. Vitesse ontvangt Heerenveen. De Arnhemmers staan nog altijd gevaarlijk van onder en een overwinning zou heel goed van pas komen voor de thuisploeg. Heerenveen doet zoals ieder jaar weer gewoon mee voor een Europees ticket. Op dit moment staan de Friezen zesde maar de kloof naar de top 5 is heel klein.

NAC ontvangt Volendam. NAC staat op een heel teleurstellende dertiende plaats. Een overwinning is dan ook een must voor de ploeg uit Breda. Ditzelfde geldt ook voor Volendam. Volendam debuteerde zeker niet slecht in de Eredivisie maar met een zestiende plaats staat de club toch op een virtuele na-competitieplaats.

Beide ploegen kunnen de overwinning dus heel goed gebruiken.

Willem II ontvangt FC Twente. In deze subtopper is er niet echt een favoriet. Het verschil tussen beide ploegen is maar twee punten in het voordeel van de thuisploeg.

FC Zwolle ontvangt RBC Roosendaal. Voor de thuisploeg is de opdracht heel duidelijk: winnen. Zwolle staat namelijk troosteloos onderaan met slechts zeven punten. RBC is nu niet direct de beste ploeg op verplaatsing dus wellicht liggen er morgen kansen voor de thuisploeg. Voor de bezoekers is de druk veel minder groot. De club uit Roosendaal speelde een heel sterke heenronde waardoor het degradatiespook ver weg bleef.

Tenslotte ontvangt Roda JC RKC Waalwijk. Roda ging woensdag nipt onderuit tegen Ajax. Ongetwijfeld gaan de Limburgers morgen op zoek naar eerherstel. RKC is bezig aan een wat minder seizoen en staat slechts veertiende. Roda doet niet veel beter met een tiende plaats. Beide ploegen kunnen een overwinning dus goed gebruiken om toch wat op te schuiven in de stand.

Op zondagmiddag staan er nog drie wedstrijden op het programma. Hierin komen drie ploegen uit de top vier nog in actie. Feyenoord ontvangt FC Utrecht. Feyenoord speelde een middelmatige heenronde, dit was deels te danken aan het vertrek van meerdere sleutelspelers. Utrecht eindigde sterk en klom op naar de subtop. Het wordt afwachten hoe beide ploegen de winterstop verteerd hebben.

PSV gaat op bezoek bij FC Groningen. Na de overwinning van Ajax afgelopen woensdag moet PSV gewoon winnen. Dit zal echter niet zo gemakkelijk zijn want Groningen is altijd een heel moeilijke verplaatsing.

Tenslotte ontvangt Ajax NEC. De Nijmegenaren staan twaalfde en speelden een redelijke heenronde. Of er puntengewin bij Ajax inzit is echter maar de vraag...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties