Dominica nipt naar 2de ronde

Dominica nipt naar 2de ronde
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dominica heeft zich geplaatst voor de 2de ronde in de WK-voorronde voor de CONCACAF-zone. Het toonde zich over twee duels sterker dan Bahama's, maar makkelijk was dat niet.

Beide duels vonden op de Bahama's plaats. Vrijdagnacht speelde Dominica in z'n officiële thuiswedstrijd 1-1 gelijk. Gisterennacht kon het toch nog de situatie rechtzetten. Casmir zorgde in de 38ste minuut voor de 0-1, maar het duel bleef uiterst spannend. In de 69ste minuut scoorde Jean de gelijkmaker, zodat alles terug in evenwicht was. Alles leek op verlengingen te wijzen, maar in de slotfase deelde Dominica toch nog de genadeslag uit. Peters, in de 85ste minuut en opnieuw Casmir één minuut later, sloegen Bahama's KO. Dominica speelt nu in de 2de ronde tegen topfavoriet Mexico.

In een ander duel toonde St.Lucia zich veel te sterk voor British Virgin Islands. In Vieux Fort werden de bezoekers met een 9-0 pandoering terug naar huis gestuurd. Emmanuel scoorde driemaal, de rustscore was reeds 3-0. St.Lucia had ook het heenduel (0-1) gewonnen. Zij nemen het nu in de tweede ronde op tegen Panama.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties