Zwak spel van België wordt afgestraft

België is op het veld van Duitsland kansloos onder uit gegaan. De Belgen kwamen amper voor het Duitse doel en verloren logischer wijze met 3-0.

De eerste goede kans was nochtans voor de Belgen : Mbo Mpenza kopte een goede voorzet net naast het doel van Jens Lehman, die andermaal erg vreemd opgesteld stond. Daarna namen de Duitsers het heft in handen. Na 10 minuten kwam de eerste grote kans voor de Duitsers, toen Frings met een goed schot Herpoel aan het werk zette. Op de daar op volgende corner was men zelfs nog dichter bij een doelpunt, maar Mbo Mpenza haalde een kopbal tot twee maal toe van de lijn. Gedurende de gehele eerste helft bewezen de Duitsers aartsgevaarlijk te zijn op corners, maar de Belgen gingen daar niet op in. Dat resulteerde in de blessuretijd van de eerste helft in de 1-0 via Kuranyi, die de bal na een corner in doel devieerde. Typisch Duits, zo vlak voor rust, maar daarom niet minder verdiend.

Waar de Duitsers vlak voor rust scoorden, deden ze dat vlak na rust ook. De Duitsers kregen een vrije trap en terwijl de Belgen hun muurtje nog zetten, schoot Hamann de bal binnen. Een erg vreemde goal, des te meer omdat de Nederlandse scheidsrechter Wegereef vlak voor de bal stond toen hij floot dat de vrije trap genomen mocht worden. De Duitsers namen de druk weg na de 2-0, maar toch kon Michael Ballack nog de 3-0 scoren na een vrije trap. In de slotfase was België nog dicht bij de eerredder via de opvallend ingevallen Grégory Dufer, maar Lehman bracht redding.