Poule A: Vitesse morst de eerste punten

Vitesse liet tegen Helmond Sport de derde zege op rij in de slotfase glippen (2-2). Sparta profiteerde en verkleinde de achterstand dankzij de 2-0 overwinning op VVV-Venlo.

Binnen een half uur leek Vitesse het appeltje Helmond Sport geschild te hebben. Matthew Amoah en Nicky Hofs brachten de Arnhemse formatie op koers van de derde zege op rij. Sergio van Dijk bracht twee minuten na de 2-0 de achterstand terug. In blessuretijd kwam Helmond Sport langszij. Dennis Schulp was trefzeker.

De belangrijkste concurrent is Sparta Rotterdam, dat de achterstand op Vitesse verkleinde tot drie punten. De ploeg van Mike Snoei loste VVV-Venlo als nummer twee af door in De Koel met 2-0 te winnen. In de tweede helft nam Sparta afstand van de Limburgse club, die geen antwoord had op de treffers van Ricky van den Berg en Menno Willems.