Poule B: Volendam is degradatie nabij

Poule B: Volendam is degradatie nabij
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met de 2-0 zege op De Graafschap stevent Heracles af op promotie naar de Eredivisie. Voor Volendam ziet het er slecht uit na de 2-1nederlaag bij Excelsior.FC Volendam moet zich opmaken voor de terugkeer naar de Gouden Gids Divisie. De Noord-Hollandse ploeg leed bij Excelsior de derde nederlaag op rij.

Met een achterstand van negen punten op koploper Heracles Almelo lijkt daarmee het doek gevallen. Mounir El Hamdaoui opende op Woudestein de score. Na rust bracht Mels van Driel met een rake vrije trap Excelsior op 2-0. Maarten Woudenberg bracht de spanning terug, maar verder dan de eerste nacompetitietreffer kwam FC Volendam niet.

Met de overwinning greep Excelsior de laatste kans op promotie naar de Holland Casino Eredivisie. De Kralingers achterhaalden De Graafschap.

De Graafschap was niet opgewassen tegen Heracles Almelo, dat met de derde overwinning op rij afstevent op een plaats in de Eredivisie. Na de openingstreffer van Berry Hoogeveen maakte invaller Richard Roelofsen het karwei zes minuten voor tijd af. De Tukkers hebben halverwege de nacompetitie een voorsprong van vijf punten opgebouwd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties