Wie houdt de Gunners tegen?

Christopher Lannoo
| 0 reacties
Wie houdt de Gunners tegen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit lijkt nu toch meer en meer de vraag te worden in de Engelse Premier League. Al 42 wedstrijden lang bleef Arsenal ongeslagen. Dit werd hen nog maar 1 keer voorgedaan, door Nottingham Forest. Voor Forest eindigde de reeks bij 42, maar Arsenal ziet er momenteel onverslaanbaar uit. De Gunners behaalden nu alweer twee grote overwinningen: eerst vernederden ze Everton in Liverpool, en thuis kwamen ze van een 3-1 achterstand terug om Middlesbrough met 5-3 te verslaan. En dit nog zonder sterkhouders Sol Campbell en Patrick Vieira!

De andere titelkandidaten konden dit weekend gelukkig bewijzen dat Arsenal het kampioenschap niet in de schoot geworpen zal krijgen. Chelsea speelde alweer niet overtuigend, maar kon hun wedstrijd toch winnen. Manchester United versloeg Norwich en behaalde zo de eerste punten van het seizoen. En Liverpool versloeg Manchester City met vooral in de tweede helft een zeer sterke prestatie.

Charlton en Everton herstelden zich dit weekend van een hevige nederlaag op de eerste dag van de competitie. Vooral bij het fel geteisterde Everton was de overwinning, en de prestatie van Gravesen, en morale opsteker. Ook Southampton haalde, ondanks heel wat discussies, een broodnodige overwinning. Manager Paul Sturrock stapte achteraf echter op, wat de situatie bij de Saints er niet veel beter op maakt.

Tottenham bewees dat het gelijkspel tegen Liverpool in hun eerste wedstrijd niet toevallig was. Tegenstander Newcastle leek niet geïnspireerd, en de vele heibel rond Kieron Dyer en Sir Bobby Robson zal de Magpies niet geholpen hebben. Ook 2 van de 3 nieuwkomers in de Premier League bewezen de hoogste klasse aan te kunnen. Norwich speelde sterk tegen Man United, en West Brom haalde een punt tegen Aston Villa dat de competitie zeer sterk begonnen was. Crystal Palace deed het veel minder goed tegen Everton. Vooral de grote flater van keeper Speroni was niet bepaald geruststellend te noemen voor Palace.

Bolton kon de fantastische start van het eerste weekend niet verder zetten, en lijkt toch opnieuw heel erg te gaan afhangen van de Nigeriaan Okocha. Hun nederlaag was echter niet zozeer aan hun eigen prestatie te wijten, maar meer aan de goeie prestatie van tegenstander Fulham. Vooral Andy Cole toonde opnieuw flitsen van zijn dodelijke klasse, en zijn twee doelpunten waren niet meer dan Fulham verdiende.

Maar hoezeer we het ook draaien of keren, het begin van de competitie zal waarschijnlijk toch draaien om het feit of Arsenal nog kan verslagen worden. Zijn de Gunners echt onoverwinnelijk?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties