Voorbeschouwing Jupiler League

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Voorbeschouwing Jupiler League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Europese opdrachten van onze clubs zitten er weer voor even op, dus concentreren we ons opnieuw op het eigen kampioenschap. Daarin staan dit weekend enkele interessante affiches op het programma.

Landskampioen Anderlecht ontvangt vanavond al AA Gent. De Bufallo's werden door velen getipt als seizoensrevelatie, maar konden tot nu toe niet overtuigen. Een schamele drie op negen was daarvan het resultaat. Tegen Anderlecht moet Gent alvast geen rekening houden met Aruna. De Ivoriaan eist een transfer en wil daarom niet meer spelen voor Anderlecht. Goran Lovré neemt wellicht zijn plaats in. De Bufallo's zullen het wel nog moeten doen zonder De Brul, want die is nog niet volledig fit en start op de bank.

Club Brugge - Lierse is een ander duel om in het oog te houden. Club kende een redelijk goede seizoensstart met zeven op negen, maar één keer verliezen kan daar weer snel verandering in brengen. Lierse kan dan weer terug kijken op een vier op negen. Beide partijen zullen het vanavond zonder enkele van hun smaakmakers moeten doen: Club Brugge mist immers bezieler Nastja Ceh, die vervangen zal worden door Jonathan Blondel. Lierse mist dan weer de geelgeschorsten Mitu en Delorge. Ook de geblesseerde Fassotte is er vanavond niet bij.

Ook Standard mag vanavond thuis spelen. FC Brussels komt immers op bezoek op Sclessin. Wamberto, Moreira, Colin en Souza zullen de partij moeten missen. Conceiçao start wellicht voor de eerste keer in de basis. Ook nieuwkomer Carlos Alberto is speelgerechtigd. Walasiak is speelklaar, maar het wordt afwachten of hij meteen een basisplaats krijgt. Langs Brusselse kant zijn Kinet, Theunis, Colpaert, Flammini en Coveliers afwezig.

Lokeren ontvangt dan weer Moeskroen, dat het verrassend goed doet in de competitie. Les Hurlus sprokkelden op de eerste drie speeldagen al zeven punten. Lokeren moest tevreden zijn met vier punten. De Beule boodt deze week zijn ontslag en is er uiteraard niet bij. Ook Coulibaly mist de wedstrijd. Moeskroen incasseerde in drie wedstrijden nog geen enkel tegendoelpunt. Lokeren weet dus wat hen te doen staat.

Bergen - Oostende is wellicht het minst aantrekkelijke duel van deze speeldag, maar dat betekent niet dat het niet leuk kan worden in Henegouwen. Bij Bergen is geen enkele speler afwezig, terwijl Oostende drie spelers mist. De geschorste Zoko en de geblesseerden Santalab en Van Rumst zullen niet van de partij zijn. In heel hun historie speelden Bergen en Oostende nog nooit tegen elkaar.

In Westerlo - Cercle Brugge staat uiteraard weer Tosin Dosunmu centraal. Dosunmu is met vijf goals afgetekend topschutter en wil tegen Cercle weer eens stevig knallen. Bij Westerlo is Verheyen er weer bij, maar Svoboda, Mosia en de beide Janssens zijn dan weer afwezig. Cercle moet het doen zonder Milosevic.

Sint-Truiden ontvangt zondag bekerfinalist Beveren. De troepen van Marc Wilmots moeten dringend op zoek naar puntjes, want momenteel bekleden de Limburgers de laatste plaats. Ook Beveren doet het met 2 punten niet al te best, al maakt de Europese kwalificatie tegen FC Vaduz veel goed. Kalisa en Rivic missen de partij, net als Kaiper en Bou-Sfia.

Germinal Beerschot wil tegen Charleroi een gevolg breien aan haar goede seizoensstart. Thuis moet het enkel de geblesseerde Luis missen. Bij de Karolo's is Orlando afwezig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties