Eerherstel wordt het ordewoord

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Eerherstel wordt het ordewoord
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In 's lands hoogste klasse zijn er op de derde speeldag weinig wedstrijden die tot de verbeelding spreken. Van de topdrie speelt Eva's Kumtich op eigen veld tegen VCD E. Aalst, DVC Zuid-West-Vlaanderen reist naar het verre DV Borgloon terwijl kampioen R. Wezemaal bij gouwgenoot Oud-Heverlee aantreed.

In theorie mag Zuid-West geen problemen hebben om in het Limburgse de volle pot mee te graaien. Eva's Kumtich zit in hetzelfde schuitje. Enkel wordt verwacht dat de Kumtichse aanvalsmachine wat meer rake trefkracht etaleert. Telkens winnen met profijtig cijfermateriaal is leuk, maar dat kan de tegenstanders er toe verleiden daar kracht uit te putten om zich nog meer te manifesteren. Anderzijds zijn er enkele ploegen die zaterdag kordaat naar eerherstel zullen streven.

Dat geldt in eerste instantie voor Oud-Heverlee Leuven dat landskampioen Rapide Wezemaal op bezoek krijgt. Vorige week ging OHL  bij Zuid-West serieus op zijn bek . Wezemaal mag zich dus aan een geprikkelde thuisploeg  verwachten.. Een gewonde leeuw, in dit geval leeuwin, is steeds gevaarlijk. Men kan er van op aan dat de OHL-formatie iets zal willen goedmaken voor hun thuisaanhang.

Vice-kampioen Anderlecht kan zijn ietwat zwakke start weer goed maken door bij neofiet Vlimmeren Sp. een en ander recht te zetten. Ook Sinaai Girls, vorige week in zijn schik met maar liefst acht voltreffers, kan dit zegepad verder blijven bewandelen tegen het puntenloze Hewian Girls Lanaken.

Aan de kust duelleren Opex Gilrs Oostende en Dames Zultse VV  allicht met open vizier. Ook voor de groen-gele bezoeksters is het ordewoord ,,eerherstel''  na die abnormale zware thuisnederlaag van vorige week. Het wordt niettemin moeilijk voor Zultse want Oostende streek  bij het gerenommeerde Stand. Luik slechts nipt de vlag.

Ondanks slechts Ã©Ã©n punt op het saldo blijft Lentezon Beerse geloven in een goede afloop tegen Stand. Luik. Vooral omdat de vurige Waalse vrouwen vorige week slechts moeizaam Oostende konden afhouden. Winst zou trouwens Lentezon naar de middenmoot leiden. Een plaats die een uitvalsbasis kan betekenen naar een hogere stek.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties