Vanavond start het nieuwe Futsalseizoen

Joey Gastmans
| 0 reacties
Vanavond start het nieuwe Futsalseizoen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond is het weer zover, dan wordt een nieuw Futsalseizoen op gang getrapt. Nog voor de start lijkt het al beslist te zijn wie er kampioen wordt. De tittelverdediger en bekerhouder Action 21 Charleroi is ten opzichte van vorig seizoen nog sterker geworden door de samensmelting met Kickers Charleroi dat zijn beste spelers naar buur Action 21 liet overgaan. Het doel van de Karolo’s is om een zesde(!) opeenvolgende keer kampioen van België te worden. De naaste concurrent van Action 21 moet Forcom Antwerpen 2000 worden. De Antwerpenaren zagen wel topspits Grünholz vertrekken maar haalden met Eder, Dédé en Karim Bali drie klassespelers in huis. Trainer Delafontaine wil liefst zo snel mogelijk de kloof met Action 21 dichten en hij is er ook van overtuigd dat het mogelijk is. 

Ploegen als Gilly, Brussels, Hasselt, Lommel en Borgerhout komen allemaal in aanmerking voor een top-vijf plaats. Kan Borgerhout bevestigen en wat kan Hasselt meer met Grünholz? Ook op de vraag of neo-eersteklasser Brussels potten kan breken in de hoogste afdeling zal pas na een paar speeldagen beantwoord kunnen worden. 

In de onderste regionen zal het vooral voor nieuwkomer Malle, Hoeselt en Futsal Châtelet een strijd op leven en dood worden. Isola Hoeselt kon zich vorig seizoen maar op het nippertje verzekeren van het behoud en ook Châtelet had niet zoveel overschot meer. Malle zal vooral moeten wennen aan het tempo van de eerste klasse en heeft met wedstrijden tegen Lommel, Antwerpen en Hasselt meteen een zeer moeilijke start voor de boeg.
Het belooft hoe dan ook een leuke competitie te worden met hopelijk een spannend slot.
 
Speeldag 1
Minicup Lommel – KK Malle
Forcom Antwerpen – Juventini Beyne
CP Hasselt – Eurosport Bocholt
Junkie’s Frameries – Action 21 Charleroi
FP Houthalen-Genk – Isola Hoeselt
Brussels United – T-Interim Borgerhout
Futsal GDL Châtelet - Kickers Gilly is verschoven naar 17 december
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties