Verslagen 2 de speeldag W-Vl

Rita De Meyer
| 0 reacties
Verslagen 2 de speeldag W-Vl
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Poperinge 3 - Handzame 0

Poperinge begon gretig aan de wedstrijd en zorgde enkele keren voor gevaar. Zo moest Himpe redding brengen op een vrijschop van Mondy. Kort daarna besloot Sohier over en was er even later opnieuw een attente doelman Himpe nodig om de poging van de doorgebroken Lamaire te stoppen. Rond het halfuur was het dan toch zo ver, na een snelle verre inworp van Lamaire verscheen Mondy alleen voor Himpe, die hij kansloos liet en de 1-0 ruststand vastlegde. In de herneming bleef de thuisploeg komen en nadat Lamaire met een mooie lobbal de stand kon verdubbelen liet Delaey de kans liggen om verder uit te lopen. Met nog een klein kwartier te gaan bediende Verfaillie ploegmaat Delcroix die de derde binnenduwde.

Poperinge: Albaut, Couckuyt, Delaey, Vantomme (46’Delcroic), Lamaire, Sohier G., Sohier P., Vanhie, Vefaillie, Vanbelleghem (75’ Majewski), Mondy (80’ Heyman).
Handzame: Vandenabeele, Decaestecker, Maertens, Monaert, Himpe, Bennadouche, Debaets, Braeckevelt, Debaere (12’ Masseele), Louagie (67’ Demeurisse), Doom (67’ Deleu)
Doelpunten: 32’ Mondy 1-0, 62’ Lamaire 2 -0, 81’ Delcroic 3-0.

FC Meulebeke 4 - VV Aartrijke 1

Meulebeke moest een halfuur lang beuken om een gaatje te vinden in de Aartrijkse afweer. Uiteindelijk slaagde Tom Ovaere erin de score te openen. Nog voor de rust verdubbelde Verhulst na een collectieve aanval op rechts. Na de pauze dikte Himpe dan twee keer aan. Eerst vanop de stip en daarna op aangeven van uitblinker Renaat Santelé. In blessuretijd lukte Simaey het eerreddend doelpunt voor de bezoekers.

FC Meulebeke: Coreelman, Santelé, Declerck, Ovaere (76’ Dufour), Deconinck (62’ Degryse), Verhulst (62’ Verbeke), Himpe, Vandemaele, Tuytens, Demeyere, Desseyn.
VV Aartrijke: Vanderwal, Bogaert, Pardo, Christiaens (65’ Simaey), Lambrecht, Verhaeghe, Vandenbroucke, Vandemoere (71’ Bonte), Vercauteren, Laridon, Makelberge (59’ Declercq)
Doelpunten: 35’ Ovaere 1-0, 41’ Verhulst 2-0, 74’ Himpe (pen.) 3-0, 87’ Himpe 4-0, 92’ Simaey 4-1
Gele kaarten: Vandemaele, Desseyn

Zwevegem 1 - Knokke 0

In de beginfase wist Lambo te profiteren van een slechte terugspeelbal van Sey. Zwevegem zocht naar openingen in een aarzelende bezoekende defensie. Commeyne besloot naast, Debal schoot op de doelman. Na goed een halfuur redde een alerte Devos een poging van Derous. Knokke begon met goede moed aan de tweede helft maar miste scherpte. Zwevegem had het moeilijk om de bal in eigen rangen te houden en speelde te overhaast. Toch had Lambo de 2-0 aan de voet, maar hij werd net buiten de zestienmeter foutief gestopt. Knokke kwam nog heel dicht bij de gelijkmaker. Despiegelaere slalomde zich voorbij de thuisdefensie, maar Devos stond op de goede plaats.

Zwevegem: Devos, Timmerman, Commeyne (78’ Gheysen), Wullaert, Tarras, Debal (64’ Deschamps), Notredame, Lambo (86’ Tack), Vanhouttehgem, Cnudde, Mercher.
Knokke: Van Wijnsberghe, Maertens, Liefhooghe, Van Den Bergh (67’ Annicaert), Despiegelaere, Parauizzini (74’ Vlaminck), De Jonckheere (46’ Sinnaeve), Mbeah, Derous, Boey, Sey.
Doelpunt: 4’ Lambo 1-0.
Gele kaarten: De Jonckheere, Mbeah, Liefhooghe, Annicaert.

Hoger Op Oostende 1 - Steenbrugge 1

Steenbrugge nam het eerste kwartier voor eigen rekening maar vanaf minuut 2O herstelde Hoger dan toch het evenwicht met goede kansen voor Deuwel en Baes. In een bitsige partij moest Hoger Op met 10 verder na de uitsluiting van Vandenbergh, maar even later mocht ook Plovie douchen. Met 10 tegen 10 scoorden de bezoekers op een inzenden, Vannieuwenhuyse strafte een aarzeling in de thuisdefensie af. Hoger Op ging driftig op zoek naar de gelijkmaker en Corvelyn, één van de beteren, ging vervolgens voorin links spelen. Hij zorgde voor de nodige dreiging met eerst een bal voorlangs en uiteindelijk verzilverde hij de assist van Vanderleen en hielp Hoger Op aan het eerste punt.

Hoger Op: Dumarey, Vandenbergh, Fremout, Vantroost, Corvelyn, Deleu, Bjorn Baes, Goes, Deschacht (70’ Brouckmeersch), Deuwel (50’ Vanderleen), Dezutter
Steenbrugge: Samoy, Vanacker, Vercruysse, Vervinck, Sypré, Plovie, Algoet, Nayaert, Vannieuwenhuyse (89’ Sengelov), Decuyper, Zeenaeme (81’ Willems)
Doelpunten: 60’ Vannieuwenhuyse, 80’ Corvelyn 1-1
Gele kaarten: 77’ Algoet, 12’ Deleu
Rode kaarten: 58’ Vandenbergh, 60’ Plovie

Club Roeselare 2 - Avelgem 2

Na een halfuur zag het er alles behalve rooskleurig uit voor Roeselare. De bezoekers hadden aan twee kansen genoeg om 0-2 uit te lopen. Na de rust ging de thuisploeg met man en macht op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er iets voorbij het uur toen de net ingevallen Blondeel bij zijn eerste baltoets raak trof. Even voordien had Vandekerckhove een strafschop niet voorbij doelman Sabbe gekregen. Een kwartier voor tijd kreeg Club dan toch waarop het recht had.


Roeselare: Vervacke, Devooght (46’ Dewispelaere), Vandekerckhove, Ballenghien, Devarrewaere, Stock, Leblois, Martens (46’ Stock), Frunza, Boutoudji (62’ Blondeel), Wielfaert.
Avelgem: Sabbe, Salembier, Claus, Labie, Jegers (84’ Deprez), Laevens, Bouchaert, Yserbyt (76’ Vandenbulcke), Demets, Narbond (67’ Ramon), Verhaeghe.
Doelpunten: 29’ Jegers 0-1, 31’ Narbond 0-2, 65’ Blondeel 1-2, 75’ Stock 2-2.

Oostnieuwkerke 1 - Blankenberge 1

Een misverstand tussen Verkindere en Six hielp de kustploeg al heel vroeg aan een strafschop, Vandendriessche aarzelde niet en zette de bal om. Oostnieuwkerke nam het initiatief op het kwartier over en kwam ook langszij vanop de stip na een licht toegekende fout op Degryse. In de tweede helft domineerde Blankenberge maar de thuisploeg hield achterin de nul, ondermeer omdat Six attent keepte.

Oostnieuwkerke: Six, Verkindere, Naessens, Vandenberghe (73’ Bostyn), Moerman, Despriet, Stroobandt, Degryse, Berguique, Yde, Van Parys (80’ Plets)
Blankenberge: Belpaire, Warnier, Jolyt, Ducheyne, Salhi, Geldof (80’ Decru), Depoorter (46’ Zwanepoel), Torresan, Baert, Onderbeke, Vandendriessche (58’ VAndecasteele)
Doelpunten: 1’Vandendriessche 0-1 (pen.), 32’ Van Parys 1-1(pen.)
Gele kaarten: 6’ Jolyt, 33’ Baert, 39’ Vandenberghe, 78’ Ducheyne

VG Oostende 1 - Rumbeke 1

Veel weelde bij favoriet VGO maar de thuisspitsen maakten de klus niet af, D’Hulster verscheen alleen voor doel maar faalde in de afwerking. Verhulst deed dat wel namens de bezioekers toen hij een inzenden vanop rechts binnenkopte Na de rust zette VGO alles op alles en bracht Catrysse Sabbe en Joris Tanghe in, VGO drukte, kreeg de beste kansen maar Lampo, weer D’Hulster en Sabbe konden niet besluiten. Uiteindelijk was één van de vele assists goed voor een kopbalgoal van Lampo.

VG Oostende: De Creus, Aabech, Stiers, Avokie, Volckaert Tanghe, Lampo (85’ Marent), Lahaeye (46’ Sabbe), Fernandez (46’ J. Tanghe), D’Hulster
Rumbeke: Vercaempt, Tailleu, Lagrou, Vandenberghe, Vercruysse, Vandendorpe (76’ Deneve), Devriendt (69’ Graveline), Demey, Vanderstricht, Verhulst, Lefere (83’ Masschelin)
Doelpunten: 15’ Verhulst 0-1, 65’ Lampo 1-1
Gele kaarten: 28’ Vandenberghe 40’ Tailleu, 42’ Lefere, 73’ Graveline 80’ Vercruysse
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

West-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties