Fadiga: "Eindelijk uit de miserie"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Fadiga: "Eindelijk uit de miserie"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hij heeft er lang op moeten wachten, maar vanmiddag is het zo ver: Khalilou Fadiga zal eindelijk nog eens een voetbalveld van dichtbij zien. De ex-Bruggeling zal bij Bolton Wanderers op de bank mogen starten, iets wat hij in 16 maanden niet meer heeft mogen doen.

Fadiga heeft er zware tijden opzitten. Sinds zijn laatste wedstrijd (met Senegal, op 14 juni 2003) is de Senegalees door de hel gegaan. Eerst werd hij nog getransfereerd van Auxerre naar Inter Milan, maar toen begonnen de problemen pas echt. In Milaan werd er een hartprobleem vastgesteld. In mei werd Fadiga daaraan geopereerd, wat hem opnieuw vijf maanden aan de kant hield. Zijn contract bij Inter werd opgezegd, maar na een lange zoektocht mocht hij toch bij Bolton aan de slag. Fadiga wil de Engelse club nu iets teruggeven:

"Nooit heb ik eraan gedacht het voetbal vaarwel te zeggen", vertelt de Senegalees aan Het Nieuwsblad. "Het was alleen een kwestie van tijd. De dokters hebben me steeds gerustgesteld. Schrik voor mijn gezondheidstoestand heb ik evenmin gehad. Wat niet wil zeggen dat het niet zwaar was. Ik heb afgezien en voelde me vaak verdrietig. Maar ik was te trots om in het openbaar te huilen. Alleen mijn vrouw Gil en mijn familie hebben me ooit zien wenen. Er zijn altijd mensen die hopen dat het slecht afloopt. Maar hen gunde ik geen moment van zwakte."

" En nu besef ik meer dan ooit dan ik mijn uiterste best wil doen op het veld. Al is het maar om iedereen te bedanken: de dokters Brugada, Willems en De Geest, mijn advocaat Vromans, kinesist Lieven Maesschalck, mijn vrienden in Brussel, mijn familie maar vooral: mijn vrouw Gil. Aan haar heb ik alles te danken. De steun die ze me verleende was fenomenaal."

"Club Brugge en Standard boden me zelfs aan om bij hen opnieuw te spelen. Ik apprecieerde het enorm, ook al is mijn salaris niet echt haalbaar voor hen. Van Antoine Vanhove ontving ik in Aalst trouwens een mooie plant, wat toch deugd deed. Soit, het staat vast dat ik na mijn carrière in Engeland terugkeer naar Affligem, waar we een optrekje hebben."

"Na zestien maanden komt er een einde aan de miserie. Ik was al dolgelukkig toen ik voor het eerst met de reserven mocht opdraven. Mijn ploegmaten, vooral dan Fernando Hierro en Les Ferdinand, hopen dat ik snel weer de oude ben. Ik zou me dan ook zo bevrijd voelen als ik zaterdag mag invallen. Eindelijk."

Vanmiddag maakt Fadiga hopelijk zijn debuut bij Bolton Wanderers. Of Bolton won van Crystal Palace, en of Fadiga scoorde, leest u uiteraard op voetbalkrant!        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties