Analyse Leider Zuid-West-Vlaanderen neemt afstand

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Leider Zuid-West-Vlaanderen neemt afstand
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

 
Na 8 speeldagen blijkt leider Zuid-West-Vlaanderen meer afstand te nemen van hun concurrenten. De West-Vlaamse koploper had eigenlijk weinig problemen met een moedig Zultse VV. Al in de eerste helft scoorden de leiders tweemaal via Kimberly Vandenabeele en Ann Blauwblomme . In de tweede helft probeerde Zultse weerwerk te bieden maar een derde thuistreffer dit keer van Delphine Cael fnuikte deze ambities.
 
Voor hekkensluiter Hewian Girls Lanaken wordt het stilaan een dramatische situatie. Eva’s Kumtich duwde met drie doelpunten de Limburgse club nog wat dieper in de kelder van de rangtabel. Hoe Lanaken het tij moet keren is momenteel niet in te schatten. Slechts 3 doelpunten scoren en er 37 incasseren met  nul punten op de rekening zegt veel over de beperkte mogelijkheden van de Limburgse vrouwenploeg.
 
Het subtopduel tussen landskampioen Rapide Wezemaal en Stand. Luik eindigde onbeslist en zonder doelpunten. Dit puntenverlies van de thuisploeg heeft hen intussen tot op 4 punten teruggeslagen van Zuid-West. De bezoeksters hanteerden een goede organisatie en mikten op countervoetbal. De eerste kans was trouwens voor Standard maar Cecile Carnol verknoeide deze in een partij die hardnekkig verliep. De scheids hield evenwel alles onder de controle. In de slotfase liet bovendien Femke Maes, afgezonderd voor doel ,de kans op een Wezemaalse zege onbenut.
 
Bij Vlimmeren Sp. greep Sinaai Girls de unieke gelegenheid om naar de topvijf te stevenen. In de begin-en slotfase van de eerste helft legden de Wase bezoeksters via Elien Van Overloop en Angelique De Wulf de basis van een ruime overwinning. Na rust reageerde Vlimmeren gevat want Sinaai-doelvrouw Ellen Van Trier moest met brio de aansluitingstreffer verijdelen. Na een uur was de wedstrijd echter gespeeld toen Sarina Heirbaut de assist van Van Overloop lucratief afrondde. Kon Vlimmeren nadien in flagrant buitenspel scoren via Stefanie Kooymans dan trof in de slotminuut na een perfecte combinatie Elien Van Overloop een vierde keer raak.
 
Oud Heverlee Leuven, zonder sterkhouder Ingrid Van Herle en aanvoerster Liesbet Timmerman, beide geschorst, begon gretig aan de partij tegen DV Borgloon. De bezoeksters kregen een eerste waarschuwing toen de doorgebroken Fanny Kimpe nipt over knalde. Tien minuten later was het toch bingo wanneer zelfde speelster foutief in de ,,16’’ werd gestopt. Een klusje die Elke Vandendael vanop de stip succesvol voor haar rekening nam. Hoe de bezoeksters ook tegenstand boden het bleek nutteloos want Ils Goris knalde de verdubbeling op het bord. Even voor rust mocht Borgloon de boeken sluiten want in twee minuten tijd verzilverde Fanny Kimpe evenveel doelpunten na een vernuftig aangeven van Elke Vandendael. Na rust moest het jonge Borgloonse talent machteloos toezien hoe de OHL-acties met de talentrijke thuisspeelster Elke Meers in de kijker via Nathalie Junius (2) het half dozijn volmaakten.
 
Op Anderlecht hanteerde Lentezon Beerse aanvankelijk een perfecte defensieve organisatie. De thuisploeg domineerde vruchteloos, de bezoeksters hielden alles gesloten. Af en toe dreigde Beerse al moest de bezoekende doelvrouw Liesbeth Molenberghs eenmaal gepast tussenbeide komen. Na rust kon Leen Wouters, na een onachtzame bezoekende defensieve aarzeling, het enige doelpunt scoren. Dacht men dat Beerse zou breken dan was dit een verkeerde berekening. Tweemaal werden ze onterecht teruggevlagd voor buitenspel terwijl Molenberghs nog één keer Anderlecht van een tweede doelpunt hield. Beerse verdiende meer, maar het was de thuisploeg die in zijn vuist lachte met die driepunter.
 
Bij VCD. Eendracht Aalst kon Opex Girls Oostende  in de eerste helft de stevige thuisdefensie niet op de verkeerde voet plaatsen. Bovendien liet Aalst zich aanvallend evenmin onbetuigd. De dubbele nul op het bord was meteen geen onaardige tussenstand. Dacht iedereen dat de kustploeg na rust uit zijn schelp zou komen dan liet de thuisploeg dat niet zo ver komen. Met twee doelpunten kreeg Oostende de rekening aangeboden en pakte Aalst zijn derde competitiezege.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties