Gemeenteraad over beslissing aankoop stadion Lierse

Daniel Jamro
| 0 reacties
Gemeenteraad over beslissing aankoop stadion Lierse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond, tijdens de gemeenteraad, zal de sp.a voorstellen om een referendum over de aankoop van het Herman Vanderpoortenstadion te houden.

"De aankoop van het stadion van Lierse SK zal lang wegen op de begroting en heeft een enorme impact op zowel het lokaal verenigingsleven als de toekomst van elke Lierenaar of sportliefhebber. Vermits de meningen zo verdeeld zijn en iedereen in de politiek ijvert voor het algemeen belang, is een referendum een absolute must", zegt sp.a-raadslid Annemie Schuermans.

"Op die manier betrekken we de Lierse bevolking in dit dossier en kennen wij haar mening. Uiteindelijk zal de burger deze aankoop mee moeten financieren: hetzij door belastingverhogingen hetzij door besparingen in de begroting", aldus Schuermans.

De sp.a wil bovendien het dossier van de aankoop van het stadion laten samenvallen met de bespreking van de begroting van volgend jaar. "We kunnen de mogelijke aankoop niet bespreken zonder te weten welke gevolgen dit voor de begroting heeft. We willen dus eerst weten welke projecten wel en niet meer kunnen als de stad het Herman Vanderpoortenstadion zou aankopen", besluit Annemie Schuermans.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties