Hib's fans moeten leren mikken

Stan Govaert
| 0 reacties
Hib's fans moeten leren mikken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tijdens een pittige derby tussen Hearts en Hibernian in Edinburgh zondag werd Hib's spits Derek Riordan geraakt door een muntstuk. Na de partij verklaarde Riordan dat het 50 pence stuk (dat het grootste Britse muntstuk is) naar hem gegooid was door Hearts fans.

Maar veiligheidsadviseur Tom Purdie beweert nu echter dat, na het bekijken van beelden genomen van het incident, het muntstuk duidelijk gesmeten werd vanuit het Roseburn-vak, waar de Hiberiansupporters waren ondergebracht. Er was duidelijk te zien dat gedurende heel de match verschillende projectielen op het veld werden gegooid.

Men overweegt nu in de volgende partij tussen de 2 aartsrivalen 'spotters' in te zetten; stewards die gedurende de match het bezoekende vak in de gaten houden en actie kunnen ondernemen tegen fans die zich misdragen.

Overigens won Hearts met 2-1, dus misschien was de bewuste Hibernian "supporter" niet echt tevreden met de prestatie van zijn ploeg, ofwel moet hij nog een beetje oefenen met de bollo smitto...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties