Lentezon Beerse - Eendracht Aalst 1-5

Guillaume Belaey
Lentezon Beerse - Eendracht Aalst  1-5

Een verschrikkelijke slechte eerste periode van de thuisploeg tegen een dan uitstekend Eendracht.

Eerste helft : Lentezon begon nonchalant aan de wedstrijd en Audrey Vandenbroeke strafte dit direct af. Dorien Truyens plaatste de bal net naast de juiste kant van de paal na een succesvolle dribbel en de bordjes stonden terug gelijk. Eendracht bleef goed voetballen, Lentezon kreeg hun organisatie niet op punt. In de 22’ scoorde Linda Van Zeebroeck  dan ook verdiend de 1-2 na een enig mooie aanval over vele tussenstations. Lentezon dreigde terug, maar Dorthy Van Renterghem vond Veerle De Block op haar weg. In de laatste vijf minuten van de eerste periode zetten de bezoekers de thuisploeg dan terecht helemaal schaakmat.

Tweede helft : De thuisploeg startte offensief aan de tweede periode, maar werd door de ref direcct teruggefloten. In een wedstrijd die geen kaarten nodig had zag de ref opeens een niet-moedwillige elleboogstoot van Dorien Truyens. De thuisploeg met 10, maar daarom niet meteen kansloos. Enkele goede kansen om terug in de wedstrijd te komen werden niet benut. Lentezon meer balbezit en veldoverwicht, de bezoeksters loerend op een alles beslissende counter. Vanessa Molly zorgde voor het vonnis op de 79’: 1-5

Doelpunten: 5’ Audrey Vandenbroeke (0-1); Dorien Truyens (1-1); 22’ en 39’ Linda Van Zeebroeck (1-2 en 1-3); 45’ Eva Wanderstein (1-4), 79’ Vanessa Molly (1-5)