Sinaai Girls - Oud-Heverlee Leuven 4-2

Guillaume Belaey
Sinaai Girls - Oud-Heverlee Leuven  4-2

Voor de wedstrijd tegen OHL waren bij Sinaai Ann Haevermans en Dominique Dullaert terug beschikbaar. Deze wedstrijd had als inzet de vijfde plaats want OHL volgde op één punt van de Wase club en Stand. Luik. Na twee minuten raasde Angelique Dewulf de lijn af waarna haar voorzet door Eline Vanoverloop in twee tijden werd afgewerkt (1-0). Even later gebeurde er handsspel buiten de rechthoek waarbij bezoekster Sarah Moens geel kreeg. De vrije trap van Lieselot Debruyn werd door een verdedigster met de hand weggeslagen maar de logische strafschop bleef uit. Uitgesteld slechts want na 20 minuten stuurde Lieselot Debruyn de snelle Dewulf weer op  het lucratieve pad (2-0).

Vijf minuten later wordt die fase herhaald en mag de bezoekende doelvrouw een derde keer (3-0) de bal uit de netten halen door Dewulf daarin gedeponneerd. Oud Heverlee Leuven begon zich toen te roeren waarbij Ils Goris een reuzekans onbenut liet. Tien minuten voor rust kogelde Dewulf haar omhaal op de lat.

In de tweede helft wil OHL de druk verhogen maar vooralsnog bleef de thuisploeg alles afweren. Om dit pressievoetbal op te vangen opteerde trainer Nico Decleesschouwer voor een wissel waarbij Ann Vanbroeck inkwam voor Sofie Piessen. Op het uur kan OHL naderen vanop de stip afgewerkt door Ingrid Van Herle (3-1). Het is duidelijk dat de bezoeksters nog kansen ruiken maar daar springen ze  te vaak onzorgvuldig mee om. In het slotkwartier kan Sinaai langzaam het evenwicht herstellen al verknoeide bezoekster Fanny Kimpe een reuzekans. In de slotminuten scoorde Lieselot Debruyn, al of niet na handsspel,, een vierde doelpunt (4-1). In de allerlaatste minuut kan na een bezoekende  ,,schwalbe’’ Ingrid Van Herle haar tweede elfmeter omzetten en de eindstand vastleggen (4-2)