"Vandereycken is onze van Gaal"

"Vandereycken is onze van Gaal"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

François Colin schreef vandaag weer een opmerkelijke column in De Standaard. Colin had het onder meer over René Vandereycken, de Belgische Louis van Gaal, de Europese misstap van Anderlecht en het mogelijke vertrek van Trond Sollied bij Club.

Racing Genk viel de voorbije maanden een beetje tegen en René Vandereycken maakte van zichzelf de meest besproken figuur van deze heenronde.
Vandereycken is dan ook onze Louis van Gaal. (...) Vandereycken irriteert echter meer dan hij inspireert. Zelfs voorzitter Jos Vaessen ergert zich de laatste tijd blauw aan zijn trainer.
Met deze mooie woordspeling besloot Colin zijn relaas over Genk-trainer Vandereycken. Vandereycken kwam dit seizoen vooral in beeld door zijn kritiek op de spelleiding tijdens de wedstrijden van zijn club. Nochtans had bondscoach Antheunis een charter laten ondertekenen bij de achttien eersteklasseclubs, maar niet iedereen hechte belang aan zijn handtekening...

Dat Anderlecht zich in een zware groep van de Champions League zo goed als uitgeschakeld over de dansvloer sleept, lag in de lijn der verwachtingen. Colin ziet Anderlecht dus geen potten meer breken in de Champions League, iets wat nu aan paars-wit is om de sportjournalist ongelijk te geven.

Sollied beseft maar al te goed dat er in het Jan Breydelstadion afgeteld wordt, zoals dienstplichtigen vroeger in het leger, tot de dag dat zijn contract afloopt. Sollied kan rekenen op de interesse van Rosenborg en een vertrek zou wel eens aan de orde kunnen zijn als Club haar volgende wedstrijd niet wint in de Uefabeker. Ook in de competitie speelt blauw-zwart geen denderend voetbal, maar wint wel...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties