Adidas stelt onderzoek in

Rita De Meyer
| 0 reacties
Adidas stelt onderzoek in
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De afgelopen dagen was de ontplofte bal overal in het nieuws te vinden, dit zowel in binnen- als buitenland. Producent Adidas wil nu zijn eigen onderzoek instellen. Jammer voor Baseggio, maar hij zal de bewuste bal, die hij al koesterde en als een relikwie wilde bewaren moeten afstaan voor het onderzoek.

De witte bal met de zwarte sterren is van het model Finale van Adidas. Dat werd ontwikkeld voor de Champions League. De bal is net zoals ook de zilverkleurige Roteiro, die afgelopen zomer in Portugal gebruikt werd, niet genaaid, maar thermisch gebonden. Dat wil zeggen dat de lapjes kunststof - uit leer bestaan de wedstrijdballen al sinds de jaren tachtig niet meer - aan de randen met de hulp van warmte aan elkaar worden gelijmd.

Adidas sluit de kans op een kwaliteitsgebrek uit. Dat zegt woordvoerder Frank Basters van Adidas “Zulke ballen worden aan strenge proeven onderworpen al van bij het ontwerp. Iedere bal wordt voor hij de fabriek uitrolt tevens getest. Het is voor het eerst dat we dit meemaken en er zijn intussen al zes miljoen ballen van dit type verkocht. Wellicht is de buitenste laag van de bal vooraf beschadigd geraakt', vervolgt Basters, ,,en is de binnenbal die binnenin zit en die onder druk staat, zich door dat gaatje een beetje naar buiten beginnen wringen, en vervolgens op die plek geknapt.'
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties