Wellen wint van Vlijtingen met 3-1

Jimmy Wouters

Wellen heeft vandaag in een middemotersduel met 3-1 gewonnen van Vlijtingen.

Beide ploegen begonnen vrij aarzelend aan de wedstrijd, met veel middenveldsspel tot gevolg. De eerste echt goede kans leverde meteen een doelpunt op. Een vrije trap voor de thuisploeg werd door Hermans in eerste instantie knap gered, maar de bal belandde recht in de voeten van Sax die eenvoudig de 1-0 vastlegde. Vlijtingen ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar daarin weinig succesvol was. Op het halfuur lukte het dan toch doordat Jamaer een voorzet van Lenaers in doel kopte. Vervolgens kregen beide ploegen nog enkele mogelijkheden, maar 1-1 was een terechte ruststand.

De thuisjongens kwamen vinniger uit de kleedkamer. Ze namen meteen het helft in handen. Zonder echt veel kansen te creëren was Wellen toch erg gevaarlijk. Op 1 van die kansen wist Nduwimana, in buitenspelpositie, de thuisploeg op 2-1 voorsprong te zetten. Vlijtingen ging nu nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Wellen dat op de couter het gevaarlijkst was. Tien minuten voor tijd kon Nduwimana na een snelle tegenaanvaller de 3-1 eindcijfers vastleggen.

Vlijtingen verliest zo weeral buitenshuis en ziet zo de subtop iets uitlopen. Wellen springt nu over Vlijtingen naar de achtste plaats.