Analyse Tussentijdse analyse

bernie de vuyst
| 0 reacties
Tussentijdse analyse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ongemeen spannend, zo kan je deze reeks het best omschrijven tot nu toe. Bovenaan zijn de verschillen miniem, net als in de kelder van het klassement.

Olen en Bree delen de koppositie. De mannen van Keizer Karel speelden vorig seizoen nog in derde klasse en namen een geweldige start. Dat resulteerde in het behalen van de eerste periodetitel. Bree kan je ongetwijfeld de verrassing noemen. De Limburgers speelden vorig seizoen nog in eerste provinciale. Ze kunnen overigens buigen op een sterke thuisreputatie.


Millen, Spouwen-Mopertingen, Heist en Mol-Wezel (nog een promovendus) zitten de leiders op de hielen. De zesde in de rankschikking, Mol-Wezel, volgt op slechts vier punten van het kopduo.

Leopoldsburg, Diest, Aarschot en Overijse vormen de traditionele middenmoot. Zij kunnen naar de top lonken, maar mogen ook niet de ploegen onder hun uit het oog verliezen. Wat opvalt, is dat hier pas sprake is van de eerste Brabantse ploegen. Al spelen Diest en Aarschot traditiegetrouw in vierde C. Het zijn de Limburgse en Antwerpse teams die de reeks domineren.

Vanaf Grimbergen tot rode lantaarn Vebr. Maasmechelen is het knokken tegen de degradatie. In dit rijtje bevinden zich drie Brabantse clubs (Grimbergen, Kampenhout en Vilvoorde), twee Limburgse (Berkenbos en Maasmechelen) en één Antwerpse (Meerhout). Bij enkele van deze verenigingen zijn al (trainers)koppen gerold en is er versterking op komst tijdens de winterstop. Berkenbos is bijvoorbeeld van plan om een spits en een middenvelder aan te trekken en Maasmechelen haalde ex-prof Barka binnen. Vilvoorde en Maasmechelen stuurden hun trainer reeds de laan uit. Wie zich redt, hangt voor een gedeelte dus af van de inkomende transfers.

Bij een tussentijdse analyse hoort ook een kleine prognose, hoewel dit het hier niet gemakkelijk is. Toch maar even proberen.

Kampioen: Hedera Millen
Degradatie: Vilvoorde en Berkenbos

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties