8 doelpunten in Thes Vlijtingen

Jimmy Wouters

Gisteravond is in 1e provinciale de wedstrijd tussen Thes sport en Vlijtingen VV op 5 - 3 geïndigd. In tegenstelling van wat de score deed vermoeden was het een uitermate zwakke wedstrijd.

De eerste helft was aanvankelijk vrij gesloten. Maar al vlug stond de thuisploeg op voorsprong toen een vorzet via het hoofd van Imbronone in eigen doel dwarrelde. Enkele minuten later stond het al 2 - 0 daardat na een corner de bal in de kluts pardoes in doel verdween. Beide ploegen hadden nog geen enkele kans bij elkaar gespeeld, maar toch werd er 2 maal gescoord. De eerste helft verwaterde vervolgens, en eindigde verder zonder kansen op 2-0.

De bezoekers kwamen iets vinneger uit de kleedkamer. Welliswaar zonder doelgevaar te creëren. Het was was echter Thes dat een foutje in de thuisdefensie genadeloos afstrafte. Het werd zelfs nog 4-0 na een mooie aanval. We waren al redelijk ver in de tweede helft toen Henderix ongehinderd kon scoren. Na weer een defensieve fout liep Thes uit tot 5-1. In de slotminuten kon Vlijtingen de score milderen via Henderix (penalty) en Gielen.

Een uiterst zwakke wedstrijd zonder echt bij elkaar gevoetbalde kansen eindigde zo onverwacht op 5-3. Thes zet daarmee leider Turkse Rangers onder druk. Vlijtingen zal volgende week thuis tegen 'sHerenelderen absoluut moeten winnen om niet in de gevarenzone terecht te komen.