Lyon, Monaco en Lille winnen, Lens onderuit bij Istres

Op de 21ste speeldag in de Franse Ligue 1 wonnen Lyon en Lille hun wedstrijd. Monaco vernederde Caen met 5-2 en won FC Istres met 0-1 van RC Lens.

Lyon kon pas in de laatste vijf minuten van de wedstrijd afstand nemen van Metz. Na de eerste helft verdiende de thuisclub wel een voorsprong, maar Metz speelde erg geconcentreerd en verdedigde goed.

In de 84ste minuut lukte het dan toch voor Lyon. De Braziliaanse middenvelder Juninho mocht op vrije trap de bal net naast de paal in het doel van Grégory Wimbée trappen, die niet reageerde. Bryan Bergougnoux scoorde vier minuten later de 2-0 toen hij de bal in de winkelhaak trapte. De 22-jarige Fransman stond nog maar tien minuten op het veld en is weer beslissend voor de landskampioen. Lyon blijft de Franse Ligue 1 domineren. Metz voetbalde goed mee en was niet ver van een puntje, maar Lyon drukte op het einde nog eens door en won met 2-0.

Ook eerste achtervolger Lille won haar wedstrijd. Het versloeg Bordeaux met 1-3. Meteen na het fluitsignaal trokken de bezoekers in de aanval en dit leverde een doelpunt op van Mathieu Debuchy die met een gekruist schot scoorde. Philippe Brunel verdubbelde net voor rust de score. Hij gleed de bal in het lege doel.

Tien minuten voor tijd werd het zelfs 0-3 toen de 21-jarige Johan Audel, die pas vijf minuten op het veld stond, scoorde. Vijf minuten voor tijd redde Marouane Chamakh de eer voor Bordeaux en zette zijn puike prestatie luister bij met zijn zevende doelpunt dit seizoen. Lille won oververdiend en blijft in het spoor van leider Lyon.

Monaco vernederde Caen met 5-2. Na een verkenningsfase scoorde Mohamed Kallon de 1-0 in de zevende minuut. Net na het halfuur kwam Caen langszij via Cyril Watier, maar drie minuten later viel alles te herdoen toen de Braziliaan Maicon scoorde. Het werd zelfs nog 3-1 voor rust dankzij Saviola. 3-1 was zeker geen overdreven voorsprong, want Monaco domineerde de spelers van Patrick Rémy en het vervolg zag er niet goed uit voor Caen...

Na rust gingen de Monegasken op hun elan door en scoorde Kallon zijn tweede doelpunt van de avond. Jaroslav Plasil maakte er tien minuten voor tijd nog 5-1 van, maar drie minuten voor tijd kon Reynald Lemaître nog milderen tot 5-2. Monaco won heel makkelijk van Caen, dat geen weerstand bood.

PSG geraakte niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Toulouse. De Parijzenaars domineerden nochtans maar Christophe Revault, de doelman van Toulouse, speelde een ijzersterke wedstrijd en hield Pauleta en co van de overwinning. De Albanees Lorik Cana (PSG) kreeg een kwartier voor tijd nog rood na een tackle met twee voeten vooruit. Het bleef 0-0.

Ook Strasbourg en Saint-Etienne speelden gelijk. Na tien minuten scoorde de Senegalees Mamadou Niang de openingstreffer voor de thuisploeg, maar Vincent Hognon bracht de bezoekers net na het halfuur langszij. Het bleef 1-1.

Nantes versloeg Rennes met 2-0. Claudio Ceseru scoorde op het halfuur de 1-0 en Nicolas Savinaud maakte er op strafschop 2-0 van net na het uur.

De Algerijn Rafik Saïfi werd de held van FC Istres. Na 21 minuten scoorde hij het enige doelpunt van de wedstrijd in Lens en zo won rode lantaarn FC Istres met 0-1 van de roodgelen.

AC Ajaccio won ook met 1-0 van Bastia. De Senegalees Mamadou Seck scoorde net voor rust het enige doelpunt van de partij.

Vanavond wordt de laatste wedstrijd van de 21ste speeldag afgewerkt. Marseille-Nice wordt om 21u00 gespeeld in het Stade Vélodrôme. Zaterdagnamiddag won Auxerre al met 2-0 van Sochaux.