Oorlog tussen Wenger en Ferguson

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Oorlog tussen Wenger en Ferguson
Foto: © SC

De vete tussen Arsene Wenger en Sir Alex Ferguson lijkt een hoogtepunt bereikt te hebben. Amper drie weken voor de clash tussen Manchester Utd. en Arsenal gaan beide trainers elkaar verbaal te lijf in de Engelse pers.

Oorsprong van de ruzie is nog steeds het incident in de spelerstunnel na het heenronde-duel tussen beide ploegen, in Engeland bekend als het Pizza-Gate-schandaal. Spelers van beide ploegen zouden na de wedstrijd met elkaar in de clinch gegaan zijn in de spelerstunnel, met een ordinaire food-fight tot gevolg.

Ferguson liet eerder deze week in een interview met de Engelse krant The Independent optekenen dat Arsenal de  gemaakte afspraak tussen beide clubs betreffende het incident verbroken had. Beide clubs zouden na de wedstrijd overeengekomen zijn om niet publiek over het incident te praten. "Maar in de daaropvolgende weken hoorde je bij Arsenal alleen maar onzin over hoe ze het veld afgeschopt werden", aldus Fergie.

Daarop besloot de ManU-manager om zijn relaas van de feiten te doen: "Niet alleen waren het de spelers van Arsenal die agressief speelden; ze waren ook verantwoordelijk voor de rel in de spelerstunnel. In de kleedkamer kwamen verscheidene van mijn spelers me vertellen dat Wenger hen voor bedriegers had uitgescholden in de spelerstunnel. Ik ben opnieuw de tunnel ingegaan en heb hem gezegd dat hij mijn spelers gerust moest laten en dat hij zich moest gedragen. Daarop kwam hij op me afgelopen en riep hij: 'Wat wil je er aan doen dan?'. Bovendien is het schandalig dat hij weigert zich te verontschuldigen voor het gedrag van zijn spelers. Maar verontschuldigingen zijn altijd het laatste wat je moet verwachten van Wenger."

Gisteren sloeg Wenger echter terug. "Ik heb altijd consequent gezegd dat er niets is gebeurd na die wedstrijd", aldus een woedende Arsenal-manager. En over Ferguson: "Ik wil geen vragen meer beantwoorden over die man. Als hij wil praten, dan praat hij maar. Als hij nieuwsartikels wil maken, dan maakt hij maar nieuwsartikels. Hij interesseert me niet en het laat me koud wat hij doet. Ik antwoord niet langer op zijn provocaties."

De toon is alvast gezet voor de clash tussen beide ploegen op 1 februari.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties