Veldwezelt - OH Leuven gestaakt tijdens rust *update

Niels Hendriks

De wedstrijd tussen Veldwezelt en OH Leuven is stopgezet vlak voor rust. Naar verluidt zou een supporter van OHL doelman Gert Davidts een tik verkocht hebben toen hij onder de afsluiting door kwam om een bal te gaan halen. Vele toeschouwers hebben het stadion al verlaten en zijn op weg naar huis.

Er komt nu een onderzoek of er effectief iemand de keeper een tik verkocht of dat hij uitgeschoven is tussen de supporters. Feit is dat er nu moet afgewacht worden of match gaat moeten herspeeld worden of dat OHL de wedstrijd met 5-0 gaat verliezen. OH Leuven stond op dat moment met 0-2 voor.

* UPDATE
In de 38e minuut van de partij werd OHL-speler Manu Lanvu teruggefloten voor buitenspel. De doelman van Veldwezelt Gert Davidts trapte de stilliggende wedstrijdbal in het publiek om er dan zelf achter te gaan om die te gaan halen. Tussen de bezoekende supporters kreeg hij enkele duwen te verwerken. Toen hij met de bal terug het veld wilde oprennen blesseerde de keeper zich toen hij over een ballustrade wilde springen en daardoor lag de partij even stil. Toen de ref het duel weer op gang wilde brengen, kreeg hij een muntstuk op zijn hoofd. Toen besloot de ref om de partij af te fluiten met als reden "wedstrijd stopgezet wegens incidenten".

Gert Davids diende een klacht in bij de politie, OH Leuven doet maandag hetzelfde, maar dan bij de voetbalbond.

Het perscommuniqué van het Leuvense bestuur naar aanleiding van dit incident kan je hier terugvinden.