Fournier nieuwe coach PSG

Fournier nieuwe coach PSG
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren meldden wij u al dat Paris Saint-German Vahid Halilhodzic de laan uitwees en vermeldden wij ook ons vermoeden dat Laurent Fournier de nieuwe coach zou worden. Vandaag bevestigde het bestuur ons vermoeden in een officiële persmededeling.

Onmiddelijk na zijn eerste training vanochtend stelde PSG-voorzitter Francis Graille Laurent Fournier voor als nieuwe trainer. De 40-jarige Fournier was al actief binnen de Parijse club als trainer van de CFA. Daarvoor was hij al trainer van Bastia (oktober 1998 - april 1999) en leidde hij vijf maand het CFA-team van Pacy-sur-Eure.

Fournier maakte als speler grote faam bij PSG. Hij speelde er van 1991 tot 1998 (op één seizoen Bordeaux na) en won er 1 Franse titel (1994), 1 Europese beker voor Bekerwinnaars (1996), 2 Franse Bekers (1993 en 1998) en 1 Ligabeker (1998). Verder speelde hij voor Lyon, Saint-Etienne, Marseille en Bastia.

Nog op PSG heeft Alain Roche de positie van technsich directeur aangeboden gekregen. Hij was er tot nu in dienst als hoofd van het scoutingsapparaat.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties