Zaragoza klopt Fenerbahce in eigen huis

Tonnelier Caroline

Real Zaragoza heeft een grote stap gezet richting kwalificatie voor de volgende ronde van de Uefa Cup.  De Spanjaarden wonnen met 0-1 op het veld van Fenerbahce dankzij een doelpunt van Alvaro.

Alhoewel de Turken weinig offensief aan de wedstrijd begonnen, was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Na vijf minuten had Fabio Luciano een goede kans op een vroege voorsprong, maar de bal dwarrelde naast.  Daarna nam Zaragoza het initiatief over, zonder dat de Spaanse club reëel doelgevaar kon creëren. Tien minuten voor de rust was er nog een goede mogelijkheid voor de thuisploeg, maar Anelka werd gehinderd door ploegmaat Tuncay. Vlak voor de pauze werd een kans van Zaragoza nog afgefloten wegens een vermeende offensieve fout van Villa.

Fenerbahce kwam met meer aanvallende intenties uit de kleedkamer, maar speelde zonder inspiratie en slaagde er niet in de Spaanse defensie te verontrusten. De beste mogelijheden waren zelfs voor de bezoekers. In de 62e minuut was Villa dicht bij de openingstreffer, maar Rüstu pakte uit met een knappe save. Tien minuten later was het wel raak voor de Spanjaarden. Alvaro tikte een voorzet van Galletti tegen de netten. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar bleef inspiratieloos voetballen. De Turken kwamen niet verder dan een poging op de keeper na een hoekschop. In blessuretijd werd de allerlaatste kans voor de thuisploeg overgeschoten door Alex. Fenerbahce blijft met lege handen achter en heeft een uiterst moeilijke verplaatsing voor de boeg.