C'est fini!

C'est fini!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Fabien Barthez heeft zijn afscheid aangekondigd. Na het seizoen 2005-2006 stapt hij uit de voetbalwereld. En dat voor definitief, want een rol als makelaar of coach wilt hij niet. Dit kondigde de 33-jarige doelman aan op het trainingskamp van de Franse nationale ploeg.

In 2005 loopt het contract van Barthez bij Olympique Marseille af. Op 35-jarige leeftijd vindt hij het dan welletjes. In het voetbal wilt hij niet blijven. Dat wereldje wordt volgens hem alleen maar rotter en rotter. Een evolutie die hij niet graag heeft.

Fabien Barthez debuteerde op 21 september in het profvoetbal, namens Toulouse in het uitduel met AS Nancy (1-1). In 1993 won hij met Olympique Marseille zijn eerste internationale prijs door in de Europa Cup 1-finale te winnen van AC Milan (1-0). Het omkoopschandaal van dat jaar deed OM echter ineenstorten, waarna de doelman in 1995 verhuisde naar AS Monaco.

Met die club werd Barthez in 1997 landskampioen. In 1998 liet hij zich in eigen land kronen tot wereldkampioen, twee jaar later gevolgd door de Europese titel. In juli 2000 vertrok Barthez naar Manchester United. Bijna vanzelfsprekend behaalde hij in zijn eerste jaar met deze club direct zijn eerste Engelse landstitel. 

De kwaliteiten van de keeper stonden echter regelmatig ter discussie. Zo ook bij Manchester United, waarna hij eerst verhuurd werd aan Olympique Marseille en later werd overgenomen door de Zuid-Franse ploeg. Met een voorlopig totaal van 73 is Barthez de Franse doelman met de meeste caps op zijn naam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties