Desailly voorbijgesneld door vrouw

Desailly voorbijgesneld door vrouw
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Corinne Diacre, verdedigster bij ASJ Soyaux, speelt woensdag haar 117de wedstrijd voor de Franse vrouwenploeg. Les Bleues nemen het dan vriendschappelijk op tegen Nederland in het Stade Bonal van Sochaux om 18u00. Daarmee heeft ze één selectie meer dan recordman Marcel Desailly, die nog niet zo lang geleden stopte met voetballen.
 
“Marcel Desailly voorbijsteken, geeft me een goed gevoel”, zegt de 30-jarige Diacre. “Maar het belangrijkste is wel dat ik woensdag moet spelen, alvorens ik mijn 117de cap te pakken heb. En voor mij zijn het aantal selecties niet belangrijk, maar wel dat we naar het Euro 2005 in Engeland mogen gaan.”
 
Twaalf jaar geleden maakte Diacre haar debuut tijdens een tornooi in Cyprus. “Toen was ik nog aanvalster, maar nu sta ik in de verdediging, nadat ik ook even op het middenveld verzeild was geraakt. Vandaag de dag, moet ik minder lopen…” Sinds de wereldbeker in 2003 in de Verenigde Staten, draagt Diacre de kapiteinsband bij de Franse vrouwen.
 
“Er is meer mediabelangstelling dan toen. De clubs hebben veranderingen ondergaan en ook de speelsters zijn veel meer atletes geworden. Dat was vroeger niet zo.”
 
Corinne Diacre hoopt nog tot de wereldbeker 2007 in China door te gaan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties