Liverpool volgend jaar niet in Champions League

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Liverpool volgend jaar niet in Champions League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De kans is heel groot dat Liverpool volgend jaar niet zal kunnen uitkomen in de Champions League. De Uefa heeft immers besloten om geen 5 Engelse clubs volgend jaar in het kampioenenbal toe te laten. 

Indien Liverpool de finale wint, zal het waarschijnlijk als eerste club uit de geschiedenis niet haar titel mogen verdedigen. The Reds staan namelijk op een vijfde plaats in de Premier League en die geeft geen recht op een CL- ticket. Indien Liverpool toch in de Champions League wil aantreden zal het vierde moeten eindigen, een plaats die momenteel door Everton bezet is met 3 punten meer en een wedstrijd minder gespeeld.

Eerder deze week liet de Uefa doorschemeren dat ze Liverpool eventueel gingen opvangen en uitzonderlijk 5 Engelse clubs in het tornooi laten deelnemen. Nu komt de Uefa dus op haar beslissing terug. Toch vindt ze het geen slecht idee. Waarschijnlijk zullen de regels tegen 2006 -2007 aangepast worden waardoor de winnaar van de Champions League automatisch geselecteerd is, ondanks de classering in de eigen competitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties