Alles is nieuw bij AZ

Kristof Somers
| 0 reacties
Alles is nieuw bij AZ
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nieuw stadion, nieuwe grasmat en nieuw clubblad

AZ
laat er na een superseizoen geen gras over groeien. Of toch wel... De Alkmaarder Hout, het gezellige stadion van AZ, krijgt op korte termijn het gezelschap van een kunstgrastrainingsveld van 16,5 bij 50 meter. Dat meldt men op de AZ-website.
 
Het kunstgrasveld voldoet aan de hoogste eisen en is twee sterren gecertificeerd. De bedoeling is om de spelers en technische staf een beoordeling te laten maken van het kunstgras, want binnen een paar maanden moet er een beslissing worden genomen over de grasmat in het nieuwe AZ-stadion. Daarbij overweegt men om kunstgras te gebruiken.

De spelers en de trainer zullen dan hun advies geven bij de keuze voor de nieuwe grasmat in de nieuwe voetbaltempel van AZ op locatie Kooimeer. Waarschijnlijk wordt de keuze over de aard van het gras in het nieuwe stadion in oktober gemaakt. Als voor kunstgras wordt gekozen, moet de mat voldoen aan de allerhoogste eisen van de FIFA.
 
En ook voor de rest zitten ze in Alkmaar niet stil. De club van coach Louis Van Gaal brengt net voor de eerste thuiswedstrijd dit jaar de AZ Krant uit. Het blad zal gratis huis-aan-huis bedeeld worden. Onder meer de rubrieken ‘AZ u ’t mij vraagt’ en ‘Vraag maar raak’ vallen op. ‘AZ u ’t mij vraagt’ dient voor de supporters die hun mening willen geven over van alles en nog wat. Nog verder gaat de rubriek ‘Vraag maar raak’. Daarin mogen supporters vragen stellen aan spelers. Voor de eerste editie kunnen vragen worden gesteld aan doelman Henk Timmer.
 
Het is ook de bedoeling om in het clubblad veel aandacht te schenken aan de eigen jeugdopleiding.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties