Interview Voetbalkrant sprak met Kristof De Witte

Glenn De Nys
| 0 reacties
Voetbalkrant sprak met Kristof De Witte
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de wedstrijd tussen Red Star Waasland en Maccabi Petah Tikva sprak Voetbalkrant met Kristof De WitteDe 26-jarige verdediger is bezig aan zijn achtste seizoen bij Red Star Waasland. De fiere aanvoerder heeft de club, in een mum van tijd, van eerste provinciale naar tweede klasse gebracht.

 

Kristof, wat vond je van de wedstrijd?

 

“Ik vond het persoonlijk zeer goed. We hebben een goede voorbereidingswedstrijd gespeeld met oog op het nieuwe seizoen. Achteraan staat alles zo goed als op punt. We geven zeer weinig kansen weg, en dit is nog steeds zeer belangrijk in het voetbal.”

 

Jullie geven inderdaad weinig kansen weg, maar creëren er ook weinig.

 

“Ja inderdaad dat is momenteel nog een beetje ons probleem. Maar we zijn goed op weg. Eens de verdediging er staat kunnen we verder bouwen naar voren toe. We hebben nog een maand tijd voor de competitie begint en ik ben er zeker van dat we er op tijd zullen staan.”

 

Waasland heeft vele nieuwe gezichten aangetrokken deze zomer. Zijn de spelers al geïntegreerd?

 

“Ja hoor het zijn allemaal toffe kerels. Tijdens de stage van afgelopen week in Valkenswaard hebben we elkaar allemaal beter leren kennen en dit was ook wel nodig met al die nieuwe mannen. Maar de sfeer in de groep is zeer goed. Iedereen komt met plezier trainen.”

 

En de nieuwe trainer?

 

“Dirk is een goede trainer. Hij is een beetje voetbalgek, maar als trainer is dit niet meer dan normaal. Hij weet een perfect evenwicht te bewaren tussen het ontspannende en de inzet die er toch wel steeds moet zijn.

 

Wat zijn de ambities voor Red Star het komende seizoen.

 

“We hebben een goede ploeg en ik denk dat we toch de ambitie mogen hebben om mee in de subtop te spelen. Misschien een eindrondeticket zoals vorig jaar zal een mooie beloning zijn. Maar dit jaar zijn er maar drie eindrondeplaatsen. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar we zijn zeker goed genoeg gewapend.”

 

Laatste vraagje: Wie gaat er promoveren naar eerste klasse dit jaar?

 

“Moeilijk te zeggen op dit ogenblik. Ik denk dat we een leuke en spannende competitie gaan krijgen. Er zijn in principe 14 titelkandidaten en 4 degradatiekandidaten om het zo even eenvoudig te zeggen. Alle ploegen zijn zowat aan elkaar gewaagd. Ik denk dat niemand op dit moment kan zeggen, die ploeg speelt kampioen of die ploeg degradeert. Het belooft een leuke competitie te worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties